От х:

Днес в x:

-3 °C

Проф. Аргирова: Много хора със симптоми на COVID-19 не се изследват

Това, че в обществото - не само у нас, а и по света - има много Томаневерници, не е отсега и не е само за коронавируса. Проблемът е, че сега доста хора със симптоми не се изследват. 

Това заяви вирусологът проф. Радка Аргирова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Водещият се завърна на екран, след като преболедува COVID-19. 

За да говорим за нова вълна, старата трябва да е приключила, да има период без
новозаразени лица, а това при нас не се е случило, обясни експертът. Лятото идваха да се изследват хора, които пътуват и на които им беше необходим документ, а сега идват хора със симптоми или контактни, каза още проф. Аргирова. По думите й това няма да е последната епидемия от коронавирус и ние трябва да внимаваме колко близо допускаме животните до нас. 

Единственото лекарство, което сега се сочи като основно при COVID-19, е ремдесивир. При него обаче има една тънкост - трябва да се използва на по-ранен етап на заболяаването, а не да се изчаква, уточни тя. 

Проф. Аргирова коментира и имунитета, който се придобива след прекарване на болестта. Не е само срокът, в който действат - притеснява ме, дали - при непрекъснатата изменчивост на вируса, антителата ще бъдат валидни, ако имаме мутант, обясни вирусологът. 

Мерките срещу разпространяването на заразата закъсняват - в цяла Европа и у нас затварят барове и ресторанти, след дъжд качулка, коментира още проф. Радка Аргирова. Но заразата не е дух от бутилка, за да я изпуснем, отговори тя на въпроса на Любенов защо изпуснахме заразата. 

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ha
  Haha
  0 0
  11:46, 31 окт 2020
  Да не се изследват ама за Грип А и Б
 • 2
  ЕК
  е как да се изследвам като
  3 0
  01:51, 1 ное 2020
  вземат ми кръв днес и резултата щял да е готов след три дни. казах им да се шлякат. аз три дни да ходя ли на работа или не. да ходя ли при личен лекар без да знае какво ми има или - не. още нещо. за да се изгради нова къща старата трябва да се разруши до основи. така трябва и със държавата. със същите курви нова държава не се строи. трябва тотална промяна

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини