От х:

Днес в x:

Признание за младата поетеса Мария Тонева от ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали

Мария от Езиковата е в челната тройка за най-добър млад поет. Новината дойде от организаторите на Националния конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2020г. 

В тринадесетото издание взеха  участие 254 млади автори от цялата страна с 305 творби и 9 журналистически екипа.Съгласно статута на конкурса всички литературни произведения и журналистически материали, изпратени до 9 октомври 2020 г., бяха обработени /разпределени по възрастови групи и раздели и записани под номер в специален дневник/, след което бяха дадени за оценяване на жури с председател Нели Пигулева, поетеса, редактор във вестник „Утро” /Русе/.

Мария Тонева от 11. клас намери място в редиците на наградените участници. Възпитаничката на Езикова гимназия „ЕГ Христо Ботев“, град Кърджали се класира на трето място в трета възрастова група (8-12 клас) в раздел „Поезия“ със стихотворението „Аз живея“. Тя е единствената спечелила участничка от област Кърджали и с нетърпение очаква своята награда и следващото си участие в конкурси и състезания. Мотивацията за успех се възпитава и от учителите, които през годините окуражават и подкрепят творческите изяви на младите таланти. „Пожелавам й много успехи в областта на литературата и журналистиката. Да развива  творческото си умение и да прославя името на Езикова гимназия „ЕГ  Христо Ботев“, град Кърджали” това са част от пожеланията на директора на Гимназията госпожа Даниела Павлова.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини