От х:

Днес в x:

-3 °C

Нов печален рекорд: 26 позитивни с Ковид в Хасковско. Карантина за 12-класници

Нов печален рекорд отбелязва Хасковска област днес в статистиката на новозаразените с Ковид 19.

За последното денонощие на територията на региона са  регистрирани 26 нови положителни случая на инфекцията. Починал е един пациент.

15 са преборили заразата и са излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

 Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 9; Димитровград – 9; Харманли – 1; Свиленград – 3; Тополовград – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 1; Маджарово – 1;

Починал е мъж на 84 г. от община Димитровград, който е бил диагностициран на 20 октомври. На 22 октомври е приет в МБАЛ-Хасково и е починал същия ден. Мъжът е имал сърдечно заболяване.

Един от положителните случаи е на момче от 12-ти клас от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“-Хасково.

От РЗИ са връчили предписания за поставяне под карантина на целия клас от деветнадесет ученици, които минават на дистанционно обучение, и петима учители. На училището е извършена крайна дезинфекция.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 468. Общо хоспитализираните лица са 34. В МБАЛ-Хасково са настанени 31, от които петима са приети през последните 24 часа.

В МБАЛ-Свиленград са настанени трима, от които двама са приети през последните 24 часа. На домашно лечение са 144 човека, починали са 33, а напълно излекувани са 255 човека.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Д-
  Д-р Антония Първанова
  10 -10
  09:42, 23 окт 2020
  В доклад на ЕК от 08.07.2009 г. (КОМИСИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОБЩНОСТИ |

  Брюксел, 8.7.2009

  COM(2009) 353 окончателен) е записано:

  „Според една оценка на дължащите се на грипа допълнителни смъртни случаи, се оказва, че по време на сезоните на по-умерено проявление на грипа са се наблюдавали около 8 смъртни случая на 100 000 души от населението, като в години на по-сериозно, но не пандемично проявление на грипа, те са достигали 44 на 100 000 души. В една друга независима оценка бяха посочени подобни данни със средно равнище от 25 допълнителни смъртни случая на 100 000 души за периода между 1989 г. и 1998 г. Ако тези данни се екстраполират за населението на ЕС от около 500 милиона души през 2008 г., се достига като резултат до равнище от 40 000 смъртни случая през умерена година и до 220 000 през особено тежък грипен сезон.“
  За България, до момента починалите с Ковид-19 са 14,54 на 100 000 души. За целия ЕС с Ковид-19 са починали 196 058 души, или това са 32,21 на 100 000. Все още под 44 на 100 000 каквито са били критериите за пандемичен грип през 2009 г.! Тогава също беше обявена пандемия, но от „свински“ грип, само че нямаше истерия, задължителни маски, социална изолация, затваряне на градове и държави, глоби и криминализиране нарушаването на противоепидемични мерки.
  Обърнете внимание, че става въпрос за 8-44 на 100 000 души ДОПЪЛНИТЕЛНИ смъртни случаи вследствие на грип!!! А данните за общата смъртност в ЕС и в България от началото на епидемията показват намаление с 4-6%! От този пандемичен абсурд ще излезе, че Ковид-19 има по-добър ефект върху населението като цяло, в сравнение с политиката за ежегодна профилактика на грипа. И понеже допълнителният дял на Ковид-19 към общата смъртност засега е 0,9%, то само може да си представим от какво друго сме спрели да умираме. Демонстрирано в числа, откакто в България има Ковид-19, 1008 души са починали с него, докато други 5472 души, които са щели да починат от нещо друго, поради някаква причина не са починали (изчислено спрямо броя починали през 2019г. – 108 000 души). Този феномен трябва обстойно да бъде анализиран. Правя уговорката, че тепърва предстои да видим и най-ужасния страничен ефект на Ковид-19 върху здравето ни – това са починалите заради липса на достъп до медицински грижи, заради влошени хронични заболявания, заради неоткрити предотвратими заболявания и техните усложнения.

  Изводите са ясни и без разяснение на фактите и данните!!!

  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/okolo-300-000-dushi-u-nas-se-razboliavat-godishno-/?fbclid=IwAR1CcRI8uTzgyEQ8zQ_BZSkYnTWXNkhAzSHXeFsxZlxOacZZKTcLCVGpn44
  • ??
   ???
   10 -7
   10:05, 23 окт 2020
   До кога, ще ни убеждаваш, че земята е плоска???
  • Д-
   Д-р Касапов
   15 -6
   10:13, 23 окт 2020
   Гледай само да не умреш от печатна грешка!
   Хубаво ми цитираш Парванова обаче защо не покажеш интервюто и в "Лице в лице" с Ц Ризова където се оплаква как нейните наследници в Англия два месеца са прекарали короната как от тука им е изпращала лекарства и апарат за обдишване.
  • Мл
   Младок
   9 -3
   11:18, 23 окт 2020
   Критикува лекарите,а същевременно носи маска в колата си от притеснение от Ковид,този същият Ковид,който тя отрича и си прави пиар покрай безмозъчните си последователи.
   Евтини циркаджийски номера.
 • 2
 • 3
  Ма
  Мария
  15 -15
  10:13, 23 окт 2020
  Ох, не мога, бе, хора!
  Не мога!
  И какво като го има вируса?!?!?
  С какво е по- различен тоя шибан Коронавирус от ВСИЧКИ нови вируси, които от хилядолетия ни налягат?!?
  Или много американски филми сте гледали?!?
  С какво??????
  Защо сега човечеството се побърка?
  Извинете ме за цапнатия ми език, но този път наистина ще бъда докрай брутална!!!
  И ще си го кажа баш, както го мисля!
  Когато се появи СПИНА, спряхте ли да се еб@те?!?!?!?!? Спряхте лиииии!!!! Щото аз не спрях, както предполагам и вие не сте спрели, но взехме предпазни мерки, нали? Без да се побъркваме!
  А защо сега спирате да живеете?!?!?
  Защо?!?!?Защото аз не спирам да живея!
  Просто е, нали?
  Защото някой ви внушава ли, че идва края на света!
  Не, не идва!
  Човечеството няма да се затрие, както не се е затрило от СТРАШНАТА чума, ЕДРАТА шарка, ИСПАНСКАТА болест, ХОНГКОНСКИЯ грип, СВИНСКИЯ такъв, нито от СПИНА!
  НИТО от който и да е ВИРУС!
  Да, ще умират хора, да! Ще умират хора от вируси.
  Може и ние да умрем, безсмъртни няма, все от нещо се мре!
  Но с какво този вирус е по- различен от другите? От онези, които също изтребиха  доста народ, но ние продължавахме да живеем и да се радваме на живота!
  Човечеството имам предвид!
  С какво?!?!? Някой да ми обясни?
  Вие побъркахте ли се, бе?
  Щото като се появи Испанският грип и той изтрепа бая народ, на фона на това, тоя коронавирус си е направо благ!
  Все пак от испанския измряха почти от 50 до 150 милиона (тогава статистиката е била не толкова сигурна, та се колебае, но поне 50 милиона са измрели) от човечеството!
  Така че – спрете се!
  Иначе, пак да повторя, като се появи СПИНА, спряхте ли със секса?!?!?
  Ами, ….. айде и сега не спирайте да живеете, ви предлагам.
  • До
   До Мими
   22 -6
   10:41, 23 окт 2020
   Мимче, да сравняваш СПИН с Въздушно капкова инфекция е все едно, да сравняваш автомобил със самолет! И ако при СПИН, си си направил поне кефа, то при Ковид, си е направил друг кефа, като го е домързяло да си сложи маска и да те защити! Разбра ли сега, каде е разликата, сладур!
 • 4
  Ат
  Атанасов
  9 -6
  10:18, 23 окт 2020
  Страхът е изключително важно политическо оръжие в днешно време. Б. Райнов цитира американския автор Хоуард Филип Лавкрафт, според когото „най-старото, най-силното чувство усетено от човешкото същество, е страхът. И най-могъщата форма, произлязла от този страх, е страхът пред Неизвестното. Малцина психолози оспорват тази истина и така оправдават съществуването на разказа на ужаса, като го поставят сред всички други литературни жанрове и на равни нога с тях”. Изводът на Лавкрафт обяснява защо толкова разпространена е темата за ужасите и страха в изкуството от втората половина на ХХ век. И защо тази тема се определя като една от най-важните в политическите идеологии на нашето съвремие. Все едно е с какво плашиш обществото, важното е да поддържаш страха му и чувството му за надвисналата над него опасност от комунисти, извънземни, терористи. Той отклонява вниманието от реалността и успешно замества социалното чувство и отношението към истинските проблеми на човека и обществото.“
 • 5
  Мл
  Младок
  11 -8
  11:23, 23 окт 2020
  Алкохолици,необразовани и конспиратори от рано рано им са спуснати опорките с които да внасят дезинформация и пропаганда в хората.
  Те първа ще става по-зле и по-зле,но скоро ще видите,когато ваши близки започнат да се разболяват за съжаление и вместо обществото ни да се пребори заедно срещу вируса,ние ще изпаднем в още по-голяма криза.
  Толкова ли Ви пречи да сложите една маска,която по какъв начин ограничава свободата Ви?Защо се озлобявате?От 1945 год. Ви лъжат,крадат,грабят,разбиват бъдещето на децата Ви,не ви позволяват честно да се развивате,а в момента Вие влагате цялата си енергия за някакъв плат,който се изисква да сложите на устата ви.
  Критикувате ваксините,но защо не критикувате ваксината на вашият лорд Путя?Защо ли,руска е.
  Същите руснаци,които ни шибат и грабят.
  Двуличници мизерни,заслужавате си мизерията и кочината.
  • Ст
   Старо куче медалист
   7 -5
   11:30, 23 окт 2020
   Младок няма нищо вярно в това което твърдиш!!!Ни за ковида ни за миналото за което само си чувал не си живял и не знаеш какво беше!!!Но няма да споря с теб всеки е свободен да твърди и вярва в каквото си иска стига да не се опитва да го налага на другите!!Остани си със здраве!!
  • Мл
   Младок
   3 -5
   12:12, 23 окт 2020
   Сигурно покрай аварията в Чернобил сте се увредили и продължавате да вярвате и обичате същият политически престъпнически клан,който ви убеждаваше,че няма такова нещо.
   Бананови хора.
  • Ст
   Старо куче медалист
   5 0
   12:42, 23 окт 2020
   Казах че нямам намерение да споря с Вас!!!Само да кажа че не съм използвал обиди нито съм критикувал изказването Ви понеже всеки нормален човек има право и трябва да има собствено мнение!!!Само че Вашата култура за съжаление е на много ниско ниво и освен обиди други аргументи нямате!!!Останете си със здраве!!!
  • Ха
   Хахаха
   1 -4
   12:54, 23 окт 2020
   То други не останаха в това село. Само отрепки и полуидиоти.
 • 6
  Кр
  Крум
  3 -2
  11:40, 23 окт 2020
  И 26 000 да са като не са с рак или сърдечни болести ще го изкарат за 5 дни а повечето изобщо няма и да покихат= Колкото повече толкова по-добре - това показва че хиляди са заразени, а "не мрат яко"! За да си правят статистиката управляващите гадове ще започнат да отчитат всички починали от Ко вируса, и като те правят статистиката, кой ще доказва, че не е така, освен здравия разум на хората, които виждат че истерията около този вирус е измама!
 • 7
  Ан
  Ангелов
  5 -2
  12:30, 23 окт 2020
  Математикът на НОЩ Николай Витанов пресметна, че всички ще измрем като пилци! Самият Витанов изглежда и говори като човек със специални потребности, който придружава разказите си за „сигурната ни смърт“ с песнички и други номера, присъщи за клоуните в цирковите спектакли!

  Дано някой ден начело на държавата да застанат достойни хора и да се потърси сметка на извергите, които подлудиха българския народ и съсипаха икономически страната, занимавайки ни ежеминутно с броенето на хора с грип, който на всичкото отгоре се оказва и не особенно опасен, имайки предвид статистиката – реалната, а не тази на „математика“ Витанов!

  На цялата организирана саботажна група наречена „щаб“ трябва да бъдат повдигнати обвинения и осъдени за престъпления срещу държавата и да лежат в затвора, за това, което причиниха на народа. Същото важи и за глобалната ОПГ и техните помагачи в т.нар. мас-медии, които раздухват ежедневно тази хистерия, без до момента да има сериозни научни доказателства за цялата тази помия, с която ни заливат.

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
02 дек 2020
Последни новини