От х:

Днес в x:

10 °C

Автобусните превозвачи могат да кандидатстват за финансова подкрепа за справяне с проблемите от COVID-19

От 10.00 часа на 21 октомври автобусните превозвачи ще имат възможност да кандидатстват по мярката за финансова подкрепа. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17.00 ч. на 10 ноември 2020 г.

Фирмите могат да се запознаят с пакета документи от интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Заявленията се подават изцяло по електронен път чрез ИСУН 2020 на интернет адрес: https://eumis2020.government.bg в ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Осигуряването на оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози е по процедура чрез директно предоставяне „BG16RFOP002-2.079  Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от (МТИТС)“.

Минималният размер на средствата, които ще се отпускат е 3 000 лв., а максималният е 450 000 лв. безвъзмездна финансова помощ, като разпределянето ще бъде на база оборотите на фирмите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини