От х:

Днес в x:

10 °C

Министър Красен Кралев направи първа копка на нова спортна зала в Кърджали за 4 млн.лв

Изображение 1 от 5

  Министър Красен Кралев направи днес първа копка на многофункционална спортна зала за 4 млн.лв. Спортното съоръжение се изгражда на терен предоставен от Общината и се финансира от Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта. Съоръжението има голяма зала с площ 22 на 44 м предназначена за волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика. Има помещения за тренировки за бокс и борба. Залата събира 1100 зрители.Възложител е Националната спортна база ЕАД, а проектант „Десет архитекти“ЕООД.

  На тържествената церемония присъства освен спортния министът, още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева,народните представители Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

  В своето приветствие министър Кралев подчерта, че кърджалийци отдавна очакват началото на строителството. Той благодари на председателя на парламента Цвета Караянчева и на областния управител Никола Чанев за усилията им при осигуряване на финансирането. Изказа благодарност и на градоначалника за дарения парцел и подготовката на неолбходимите документи.

  Кърджали дефинира понятието „спортно бижу“. Тази зала ще бъде поредното спортно бижу, наред с арена „Арда“. Налагаме стандарт за страната. Благодарение на спортната общественост съоръжението е в спортната зона на града. Това заяви кметът инж.д-р Хасан Азис.Той подчерта голямата заслуга на общинските съветници, гласували единодушно за даряването на терен с площ от 7350 кв.м. Това е чудесен подарък в навечерието на Деня на Кърджали 21 октомври, отбеляза градоначалникът.

  Областният управител Никола Чанев посочи , че залата е негова мечта. Това е първата обществена сграда, която се изгражда в Кърджали след началото на демократичните промени, подчерта губернаторът.Той припомни, че Министерството на младежта и спорта финансира арена „Арда“ и закрития плувен басейн. Благодари на кмета и спортната общественост за съпричасността.

  Днешният ден е доказателство, че премиерът Бойко Борисов не дели общините на наши и ваши. Залата не е само за спортистите,но и за любителите на спорта. В нея ще коват своите успехи волейболистите на „Арда“. Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. С тези думи се обърна към присъстващите председателят на парламента Цвета Караянчева. По- късно пред журналисти, тя посочи,че организираният от младежи на ДПС протест, насочен срещу нея, не може да помрачи празничния ден. Парламентът си каза думата за моята оставка.Смятам темата за приключена, подчерта Караянчева.

  След словата кметът Хасан Азис връчи разрешението за строителство на спортния министър Красен Кралев.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  30 ное 2020
  Последни новини