От х:

Днес в x:

Цвети Стоянова няма да има трайни увреждания

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че гимнастичката Цвети Стоянова се възстановява, вече е контактна и няма да има трайни увреждания.

На 14 юни 21-годишната световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика направи опит за самоубийство, часове след като съотборничките й заминаха за Европейското първенство в Израел. Тя скочи от шестия етаж на блока, в който живее баба й, претърпя 4-часова операция на гръбнака и все още е в реанимацията на "Пирогов".

В интервю за bTV Красен Кралев за пореден път призова феновете и обществеността да подкрепят националния ансамбъл по художествена гимнастика, особено след случая с Цветелина Стоянова. Според него всички хора са длъжници на момичетата заради неадекватното поведение на много привърженици след инцидента. 

Кралев уточни, че състоянието на чаровната ни гимнастичка се подобрява.

Следя състоянието й, с професор Миланов (директорът на "Пирогов" - бел.ред) се чувам, както и преди това с министъра на здравеопазването Петър Москов. Не съм ходил при Цвети, изпратих цветя. Тези момичета от ансамбъла са като семейство, познавам ги, затова страдат много“, сподели спортният министър. 

Той съобщи, че Цветелина Стоянова вече е контактна и говори. 

Апаратът за обдишване е махнат. Цвети имаше сериозна операция на гръбначния стълб, ноняма да има трайни увреждания. Овладяна е и сериозната инфекция, самите лекари са по-спокойни за състоянието й“, допълни Красен Кралев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини