От х:

Днес в x:

БСП обяви "министрите си в сянка"

Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета "Борисов 3" ще пишат алтернативи на управлението на ГЕРБ и предизборната платформа на БСП, която да стъпи на т.нар. Визия за България. Днес на "Позитано" 20 бяха избрани председателите на съветите, както и на две водещи комисии.

Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се ръководи от лидера Корнелия Нинова.

Янаки Стоилов ще оглавява комисията по идейно и програмно развитие на БСП и ще има ролята на зам.-председател на партията, а бившият лидер на столичната организация Анна Янева - комисията по партийна дейност.

Вътрешните работи поема лидерът на социалистите в Шумен Веселин Пенчев, а външните - бившият депутат и евродепутат от БСП Евгени Кирилов.

Седем депутати ще председателстват съвети - Крум Зарков (правосъдие), Таско Ерменков (енергетика), Георги Свиленски (транспорт), Димитър Данчев (икономика), Иван Ченчев (спорт), Атанас Костадинов (околна среда) и Георги Йорданов (здравеопазване). Депутатът Георги Гьоков и бившият социален министър Емилия Масларова си делят председателството на социалния съвет.

Журналистът Светлана Шеренкова поема съвета по култура и медии, бившият депутат Милко Багдасаров - по образование, а зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров - по отбрана. Бившият общински съветник Орлин Виташки ще председателства съвета по финанси, лидерът на БСП в Плевен Свилен Атанасов - по земеделие, кметът на Самоков Владимир Георгиев - по регионалното развитие и лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев - по туризъм.

Предизборният щаб ще бъде председателстван от депутата Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова, зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров и депутатът Стоян Мирчев.

Националният съвет на БСП, в който влизат 185 души, реши, че може да заседава и онлайн, а мярката бе представена като продължение на модернизацията на партията и възможност и на кметовете да участват в заседанията. Така на практика няма да се забележи, ако има проблеми с кворума, смятат социалисти.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    On
    One Euro Man
    5 -2
    06:26, 19 окт 2020
    Тръпки ме побиват, част от горе изброените ги видяхме когато ни управляваха на слънце.
  • 2
    Об
    ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН.
    3 -1
    07:59, 19 окт 2020
    До напика----не едни и същи мутри.ненаситни.нагли. Кариеристи.затова все по-надолу и надолу на избори.народе не гласумайте за вечните номенклатурци.манипулираат ни и ни използуват за да живуркат на нашия гръб.не им вярвайте и на думичка.номера е да се докопат до евентуална власт и край до следващите избори.вижте ги до един-станишевци,михалевски,добревци, пирински на централно ниво а на местно багдасаровци .до внуци и правнуци и още и още. Само ние а на оостаналите троги и ръкопляскания. Това са некадърниците друго не могат.гладни ще останат а като са на власт коолко смешни стават.заучат десет изречения които от техните усти звучат като
    пкп.
  • 3
    Пх
    ПХК- прост хасковски каун
    0 0
    13:10, 19 окт 2020
    Успех.

Случаен виц

Последни новини