От х:

Днес в x:

Областният съвет на ДПС-Кърджали поиска оставката на Цвета Караянчева

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Областен съвет на ДПС - Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си  след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат  и късогледство на ГЕРБ.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика.Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци.ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тянанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали.Моделът„караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме,включва:

Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;
Опорочени конкурси и  повсеместни партийни назначения;
Използване на областния управител като пръчица за наказанияна местната власт, благодарение на което  валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;
Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;
Липса на управленски капацитет и експертиза - вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлеченинвеститор в област Кърджали;
Опорочени конкурси за директори на училища;
Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;
Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

 През последните 30 години нито един  министър председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали..., нитоКърджали го е заслужил!

 Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е ЦветаКараянчева!


В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

Областен съвет на ДПС – Кърджали

17.10.2020 год.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гг
    ГГ
    2 -1
    15:09, 18 окт 2020
    Вземайте си я тази некадърница караянчева в кърджали защото за нищо не става .

Още новини

Последни новини