От х:

Днес в x:

Канадска компания открадна 100 000 Apple устройства

Apple заведоха дело за над 22 милиона щатски долара срещу бившия си канадски партньор GEEP. Компанията е трябвало да разглоби и рециклира над 100 000 Apple устройства, като е предоставила фалшифицирани доклади за тези свои действия. В действителност обаче канадците са препродали всички тези телефони, таблети и часовници. Проблемът бил открит, след като Apple са извършили одит на над 500 000 устройства, произведени между 2015 и 2017 година.

Оказало се, че 18% от тези джаджи, които са се смятали за унищожени, все още имат достъп до мобилната мрежа. В тази бройка не са включени онези, които използват единствено Wi-Fi свързаност, като базирано на това, съответно реалният размер на кражбата е доста по-сериозен. Apple, подобно на повечето хардуерни гиганти, продават някои продукти, преминали процес на реновиране, но те са много малък дял в сравнение с тези, които никога не се „завръщат към живот“.

От GEEP не отричат проблема, но хвърлят вината към трима свои служители, които били откраднали устройствата с цел да се облагодетелстват. Това, което пропускат, е, че тримата служители са от висшето ръководство на компанията.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини