От х:

Днес в x:

Проливни дъждове и силни ветрове удариха Франция

Проливни дъждове и силни ветрове удариха южните департаменти на Франция, най-тежко бе положението в Крайморските Алпи, а недалеч от община Сен Мартен Везюби рухна автомобилен мост, съобщи в. La Provence.

Едно от платната на моста не издържал на придошлата река Борео. Не се казва има ли пострадали, но са нанесени щети по домовете надолу по течението на реката, твърди изданието, цитирано от ТАСС.

Заради влошената обстановка в редица градове на региона бяха затворени големите търговски центрове, спряно бе движението на влакове в петъчния следобед, отменени бяха и занятията в училищата и университети. Заради валежите временно бе затворено летището на Ница.

По данни на радио France Bleu вечерта в петък над 8000 жилища са останали без ток. Спасители проведоха над 200 операции, сега се издирват четирима души, които се водят за безследно изчезнали от природната стихия.

В метеорологичната служба Meteo France прогнозират валежи до 150-250 мм в събота сутринта, а на места и до 400 милиметра. Службата обяви най-високо „червено” равнища на опасност. „Оранжева тревога” е обявена и в централните части на страната, както и в два департамента в западната провинция Бретан.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини