От х:

Днес в x:

8 °C

Напусналият БСП Николай Иванов: Има много тежко разделение между ръководството и инакомислещите

През последните 4 години в БСП настъпи една много тежка трансформация, която доведе до промяна в начина на функциониране. БСП се отдалечава от идейната си философия. Взимат се еднолични решения, макар и формално съгласувани. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" депутатът Николай Иванов, който вчера обяви, че напуска БСП. Заедно с още петима негови колеги, вчера те заявиха, че не са съгласни с политиката на Корнелия Нинова и ще завършат мандата си като независими народни представители.

Партията се превръща в лидерска и електорална. Има много тежко разделение между ръководството и инакомислещите, различното мнение не се приема, заяви още Николай Иванов.

Той обаче е категоричен, че социалистите, напуснали левицата, остават на същото мнение относно политиката. Колкото по-скоро се стигне до предсрочни парламентарни избори, толкова по добре за българските избиратели. Оставаме твърда опозиция както сме били досега и по никакъв начин няма да подпомагаме кворума, категоричен е социалистът.

Начинът на избор на новото ръководство предполага липса на каквато и да е съпротива срещу всички решения, допълни още депутатът.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини