От х:

Днес в x:

Разследват палеж на 2000 бали слама в Бяла поляна

Трима пожарникари от службата в Кърджали гасили горящ сеновал около 14 часа вчера в село Бяла поляна. Изгорели 2000 бали слама. Огнеборците локализирали огъня, преди да унищожи две овощни градини в близост. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Екип на същата служба потушил около декар запалени сухи треви и храсти в землището на село Петелово вследствие на небрежна работа с огън. Няма щети.

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали след пожар в село Бяла поляна вчера. Произшествието станало около 14,30 часа. Огънят унищожил 2000 бали слама и обхванал около 20 декара сухи треви и храсти в овощни градини. Екип на пожарната служба в Кърджали локализирал и загасил пламъците. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Причините за пожара ще се изясняват в хода на досъдебното производство, което е по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 1 октомври 2020 година от 11 часа ще се проведе тест на сиренната система, изградена в Кърджали. Целите на теста са проверка на техническото състояние на системата, повишаване уменията на оперативните дежурни от националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР и в оперативните центрове към РДПБЗН за реална работа, а също и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини