От х:

Днес в x:

20 °C

Скандал между управляващи и опозиция заради поисканата актуализация на парите за ремонт на пътища

Изображение 1 от 3

  Истински скандал между управляващи и опозиция се разрази в Общинския съвет по повод докладната на кмета Мелемов за актуализация на целевата субсидия за капиталови ремонти. Според внесената докладна от цялата сума на субсидията ще останат неусвоени 755 400 лв., които съгласно закона за ДБ следва да се
  възстановят на финансиращия орган в края на календарната година. За да се усвоят тези средства от Община Смолян и във връзка с необходимост от извършване на неотложни ремонти на улици и пътища на територията на гр.Смолян и кметствата в предвид предстоящия зимен сезон е наложителна актуализация на целевата субсидия по ЗДБРБ за 2020 година и на капиталовия списък по обекти.
  При дискусията се размениха остри реплики. "Докарайте го този с джипа да даде пари за смолянските села, като след бомбардировка е там", заяви общинският съветник от ДПС Салих Аршински. Димитър Кръстанов от БСП се обърна към кмета:"Г-н Мелемов имам усещането, че вие не ходите из града. Елате сега да ви разходя, да видите дупките.Не се научихте да намирате пари за Смолян, стоите си тука, вместо всеки ден да сте в София и да търсите пари. Не може дупки от март да търсите пари чак сега да ги кърпите.

  Стефан Сабрутев пък попита "къде отидоха 2 млн лева целеви средства, та искате още милион лева?"
  На това зам.-кметът Цекова отговори, че 1 милион лева вече са разплатени за ремонти. 200 хил. лева стрували само улиците в Момчиловци.
  Тонът между общинският съветник Сабрутев и зам.-кметът Цекова се изостри. Тя настояваше, че се пипа само целевата субсидия.
  "Ще изкарам хората от всички улици, като "Острица" дето търпят безкрайните ремонти, ще ги изкарам на протест", заяви Сабрутев.
  На сесията присъстваше и общественикът от Левочево Атанас Барбов, който поиска асфалтиране в Левочево.
  Кметът Мелемов контрира опозицията като попита да ли си спомнят в какво сътояние е заварил улиците ."Спомняте ли си как изглеждаше участъка до енергото, до АРЗ ами ул. Натали? Градоначалникът припомни, че  още по времето на Орешарски община Смолян е била ощетена, защото е изключена от Програмата за селските райони. "Ние за селата не получаваме нито стотинка европейски средства, със средства от бюджета, с данъците на жителите на Смолян, правим ремонт на пътища по селата", заяви кметът.
  В крайна сметка докладната беше приета с 19 гласа "за", 1 "против" и 6 "въздържали се".

  Анелия Веселинова
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
  27 окт 2020

  Случаен виц

  Последни новини