От х:

Днес в x:

18 °C

Разделени тризнаци се срещнаха след 19 години - оказа се зловещ експеримент

Ако сте учили добросъвестно в училище, тогава вероятно си спомняте как в уроците по биология учителят ви е казал, че не е известно със сигурност доколко генетиката влияе на формирането на човека и доколко социалната среда. Порталът ЯндексЗен разказва една невероятна история от 80-те години на ХХ в.
През 1980 г. в Америка три 19-годишни момчета случайно откриват, че са осиновени близнаци. Никой обаче, дори техните осиновители, не знаели, че децата им имат родни братя.

Роби отива за пръв път в новия си колеж и изведнъж установява, че всички го поздравяват, казвайки, че се радват да го видят и се обръщат към него с името „Еди“. Така той разбра, че има брат близнак.

Удивителната история за събирането на близнаците Роби и Еди е публикувана във вестниците. И тогава друг човек разбра, че вижда собствени копия на страниците на вестниците. Стават! Трима братя, които се намират на 19 години.

Историята се превръща в сензация, известно време момчетата са в еуфория. Поканени са във всички телевизионни предавания, обича ги цял Ню Йорк. След известно време, обаче те започват да си задават въпроса как се е случило, че са били разделени в детството. И тогава разбират ужасяващите подробности.

Оказва се, че животът на Еди, Роби и Дейвид е бил част от експеримент. Те били умишлено дадени в семейства с различен социално-икономически статус и стилове на възпитание. Психолозите са изучавали не само тях, но и техните семейства. В същото време самите родители съдействали на изследователите, тъй като им било казано, че са избрани за проучване на приемни семейства.

Те открили, че не са единственият предмет на изследване - психолозите са изследвали повече от 10 двойки близнаци. И никой освен учените не е знаел и все още не знае истинските цели на този експеримент.

Случаите са класифицирани, резултатите не са публикувани, кой е финансирал всички тези дългосрочни проучвания е неизвестно.

Журналистите смятат, че близнаците са били разделени не само, за да разкрият връзката между влиянието на социалната среда и генетиката върху съдбата на човек. Те вярват, че изследователите са избрали близнаци, родени от майки с умствени увреждания. И целта на изследването е била именно психичното здраве на тяхното потомство.

Приказката за събирането на тримата близнаци се превръща в кошмар. Братята казват: „Чувстваме се като лабораторни плъхове“.

През 2018 г. историята на Еди, Роби и Дейвид става публична с пускането на документалния филм „Трима еднакви непознати“ 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини