От х:

Днес в x:

14 °C

Водач на автобус почина, докато шофира на АМ "Тракия"

На водач на автобус му прилошава, докато шофира на автомагистрала "Тракия, и губи управлението. Превозното средство се отклонява от пътя и се наклонява, съобщи МВР.

В автобуса са пътували спортисти и техните треньори от Петрич, както се разбра от фейсбук страницата на общината.

Малко след 20.40 часа е получен сигнал за инцидент в района на 70-ти км на автомагистрала "Тракия". Според първоначалната информация, шофьор на автобус, превозвал 24 спортисти, който се е почувствал зле, е изгубил управление над превозното средство. Автобусът е излязъл от пътя и леко се е наклонил. Водачът е починал, съобщиха от МВР.

Няма сериозно пострадали от пътниците, трима са с леки оплаквания. На място са екипи на пътна полиция, пожарна и медици.

По-късно се разбра, че автобусът е бил на футболния отбор "Беласица" и причината за смъртта на шофьора е инфаркт.

В автобуса са пътували футболистите и треньорският щаб на "Беласица"- Петрич.

"Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически. На място са и представители на ръководството на клуба - Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков. Всички от отбора, които, пристигайки в Петрич, преценяват, че искат медицинска консултация отново, ще бъдат прегледани в болницата", съобщиха от Община Петрич на фейсбук страницата си.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини