От х:

Днес в x:

Датата 9 септември трябва да се помни, обявиха от ПГ на ГЕРБ

Днешната дата трябва да се помни, защото има много измерения. Трябва да припомним, че не през цялата си нова история България е живяла в мир и спокойствие, че има времена, през които българи са избивали българи заради чужди интереси. Това заяви от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков по повод датата 9 септември 1944 г.

Той подчерта, че през трийсет години демократичен преход българската опозиция, повечето от която е била в лагерите, не е пожелала да извърши реванш и да осъществи политическо насилие спрямо дейците на БКП.

Истината е, че благодарение на това мъдро действие, сме член на НАТО, ЕС и сме в клуба на богатите, какъвто е ЕС, изтъкна депутатът.

Девети септември е урок за всички български политици и най-вече за онези, които трябва да отстояват националния интерес, се казва в декларацията на ГЕРБ. Българският народ не участва в преврата, организиран и осъществен от външнополитически фактори, с цел да бъде преместен в нецивилизационна политическа сфера, силово и механично да бъде поставен в съвсем друго поле и 45 години трябваше да изтърпи да не е там, където му е мястото - при европейските цивилизовани народи, завърши Тома Биков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    По
    Порчо
    9 -2
    10:53, 9 сеп 2020
    Ами гербаджий няма как да не я помнят, защото на повечето, като членове на БКП тази дата им е набивана в празните тикви! Други от тях я помнят от бащите и дядовците им, които са били АБПФК! Пазете си червените книжки, момчета и момичета, както прави Тулупа Борисов, че не се знае, знае ли се!
    • Ол
      Олег
      5 -2
      11:17, 9 сеп 2020
      ГЕРБ са значително по-напред от 9.9.1944 г. Вече са някъде в периода 1946-1947 г. Само дето при тях е рабъркано. Първо е 1947 г. и унищожаването на медиите, политическите противници и др. и след това се връщат през 1946 г с ВНС и конституция.
  • 2
    3,
    3,14
    5 -5
    10:55, 9 сеп 2020
    Герберско мекере,млъкни завинаги!Не вземай отношение по всички въпроси!Да запомниш едно-от социализма по-добър строй не е имало и няма да има!Ясно ли ти е ,подлизурка нещастна!!!
    • Ол
      Олег
      5 -2
      11:26, 9 сеп 2020
      Хайде, хайде стига идиотщини! Къде се озовахме през 1988-1990 г. е видно!
      Това, че не е имало пазарна икономика и парите са нямали значение във вътрешен план е довело до някои плюсове - като почти никаква безработица, дори другата крайност - насилствена заетост, както и създаване на някакво медицинско обслужване в малките села.

      За сметка на това - всички се правеха, че работят - с изключение на няколко нещастника, които работиха и заради другите дето си клатят краката. Медицинското обслужване в селата пък беше за сметка на нежеланието на лекарите да бачкат за без пари. Добре, че имаше много лекари та все някой може да се излъже да ти обърне внимание особено ако търчиш в Пловдив и София за по-големите неща.

      Истината е една - през комунизма лошото приличаше на лошото в момента при ГЕРБ. Разликата е, че при ГЕРБ няма друго освен лошото - демек имаме взето най-лошото от две системи без хубавото от нито една.
  • 3
    АП
    А преди
    6 -4
    11:08, 9 сеп 2020
    А преди 9 ІХ кой избиваше, дори не се смилихте над децата от Ястребино и Белица. Фашисти. Сега дебелия Йорданов, който е наследник на убийците на децата за благодарност ипратихте в Европар-ламента. Голямо двуличие сте. Без морал. Кой уби Гео Милев, Вапцаров, Ана Маймункова, кой разнасяше главите на убитите партизани, ами септемврийци, войниците през 1918 г. Без съд и присъда. Не се правете на луди. Помним! Българи ли сте? Помияри и крадци-фашисти! Кой би мирно протестиращите на 2 ІХ 2020 г.?
    • Ол
      Олег
      1 -4
      11:18, 9 сеп 2020
      Е хайде сега! После се постарахте порядъчно да не останете по-назад!
  • 4
    19
    1952
    3 -1
    12:53, 9 сеп 2020
    Тома неверни,ти пита ли баща си за миналото,за да говориш за девети септември?
  • 5
    19
    1935
    2 -1
    16:45, 9 сеп 2020
    Ех,да могат тия хора да излезнат от снимката и да ви кажат откъде изгрява и накъде залязва слънцето!
    • Ол
      Олег
      1 0
      22:47, 9 сеп 2020
      Нищо няма да кажат щото се вижда зад гърба им партийния дом и ЦУМ. Демек това е най-рано по времето на Вълко Червенков, когато е построен т.нар. триъгълник на властта.
      Следователно тези "другарки и другари" са на някаква манифестация през 50-те.
  • 6
    1 0
    18:00, 9 сеп 2020
    Биков е един от многото напазарувани някогашни врагове на бандитът от Банкя.
Последни новини