От х:

Днес в x:

Магът Дейвид Блейн се "възнесе" на 7,6 км над пустинята с балони (видео)

Американският илюзионист Дейвид Блейн се издигна на височина 7,6 км над пустиня в Аризона с 52 балона, пълни с хелий, и кацна с парашут, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

"Вълшебно е - каза магът по време на номера по радиото на екипа си. - Сякаш се възнасям във въздуха."

Полетът продължи около час от старта от платформа в пустинята до гр. Пейдж до кацането. Блейн използва специално устройство, за да създаде впечатление, че лети, държейки с една ръка куп балони. Всъщност теглото на тялото и натоварването падаха върху устройство, прикрепено към тялото на мага. Той пускаше малки тежести, за да се издига. На определена височина, където летят самолети и въздухът е твърде рядък, той сложи кислородна маска.

Целта на Блейн беше да се издигне на 5,48 км над повърхността, но успя да достигне височина от над 7,58 км. Магът след това разкопча балоните и се върна на Земята с парашут. Той посвети трика на дъщеря си Деса, която е на 9 години.

Видеоклипът на новия трик, наречен "Възнесение", е публикуван в YouTube.

Дейвид Блейн е на 47 години. Той е майстор на ефектни номера. През 2008 г. подобри световния рекорд за задържане на дъх под вода - 17 минути 4 секунди. През 2003 г. той прекара 44 дни в Лондон без храна в прозрачна клетка, окачена на 10 метра над земята. През 2002 г. илюзионистът седеше на стълб в продължение на 35 часа без храна и напитки, а три години по-рано прекара 61 часа и 40 минути в леден блок в Ню Йорк.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яя
    яя
    3 0
    12:11, 3 сеп 2020
    Кат се пенсионира да дойде да пробва с 200 лева. Това ще му е края
Последни новини