От х:

Днес в x:

СДВР: Спрете агресията, ще използваме сила (видео)

„Агресията спрямо полицейските служители ескалира. Над 20 служители на реда са обгазени. Наложи се да използваме помощни средства за лична защита. Ако положението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицията ще използва физическа сила”, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. 

„Замерват колегите с камъни, домати, яйца и твърди предмети. Пострадали са 20 полицаи. Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Там сме, за да запазим гражданския ред”, каза още Хаджиев.

„Беше направен опит за разклащане и обръщане на полицейски автомобили. Впоследствие започнаха да хвърлят всякакви предмети срещу колегите – яйца, ябълки, лук, домати. Това не беше целенасочено спрямо сградата на Парламента, а се правеше срещу колегите”, каза ст. комисар Иван Георгиев.

Той обясни, че за лична безопасност на служителите на МВР те са излезли с щитове и каски. „Колегите не са провокирали протестиращите. Търсеше се постоянно диалог, който обаче се отбягваше”, обясни още комисарят. 

Георгиев разясни, че на протестите има задържани.

От Столичната полиция призоваха протестиращите да изтеглят жените и децата от техните редици, далеч от полицейския кордон. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Тт
    Тт
    8 -12
    10:58, 2 сеп 2020
    Задавете платените протестъри с кръв! Арестувайте... Виж коментара
    • До
      До тт
      11 -8
      11:01, 2 сеп 2020
      Платен си ти герберски трол.
      Отива си вашия вожд.
  • 2
    Ив
    Иво
    12 -6
    10:58, 2 сеп 2020
    Брях, колко много полиция сме имали.
    А какво ли правят в дните, когато няма протести?
    Къде се гушите, докато няма протести бре, полицаи, дето пищите! Ами така е на война, то не е като да лапате рушветите по време на делнична „битка с престъпността“.
  • 3
    Тт
    Тт
    7 -11
    11:14, 2 сеп 2020
    Сложете край на този фейк от 1000 души. Това не е... Виж коментара
    • 33
      333
      7 -3
      12:40, 2 сеп 2020
      Едно време така биеха хората фашистките стражари!Затова след девети ги убиваха без съд и присъда!!!!
    • Ол
      Олег
      4 -4
      12:56, 2 сеп 2020
      1000 души са само на стълбите на БНБ...
  • 4
    Чо
    Човек
    11 -6
    11:27, 2 сеп 2020
    Днес мафията си е организила масово полиция от цялата страна, за да пази престъпния си бос от народната любов, който се крие зад плътния кордон от полиция и силови структури на жълтите павета ! Той така и не разбра, че не може да управлява в условията на пълна дискредитация пред хората, които няма да приемат повече да бъдат придатъци към схемите на сараите !
  • 5
    Де
    Демократ
    12 -4
    11:39, 2 сеп 2020
    Диктаторът Борисов е пуснал заптиетата и еничарският корпус да размаже демократично мислящите хора. През 2013 същият този автократ искаше да вземе властта с кръв като подтикваше хората да "бутнат правителството" а сега не дава властта без кръв защото е роден и закърмен комунист!
  • 6
    Са
    Сабрие
    9 -4
    12:29, 2 сеп 2020
    И кого пазят тези полицаи и жандармеристи? Дебелите задници на тези, които крадат от народа. Които плащат на полицията и жандармерията с техните пари, защото заплатите им идват от данъците. Изпълнявали заповед! Ами нали този който я отдава и той е от дебелите крадливи задници!
  • 7
    Св
    Свободен човек
    10 -2
    12:32, 2 сеп 2020
    Мутрите използват полицията срещу цивилните.
    Не стига,че 10 години ги крадоха, а сега ги и бият.
    МУТРИ ВЪН!!!
  • 8
    Ем
    Емигрант
    5 -2
    12:41, 2 сеп 2020
    Ако полицията изпълни заканите си и упражни сила по отношение на демонстрантите поради „ескалиране“ на протеста, това ще бъде ли легитимна сила или просто криминално насилие? Въз основа на каква разпоредба ще се упражнява сила по отношение на демонстранти които не извършват никакви криминални прояви? Да не би хвърлянето на яйца да стана престъпление днес – в Англия има спортна дисциплина и официални състезания по хвърляне на яйца бе тъпанари такива! Считам, че заедно с любимците на народа, оставка веднага трябва да подаде и умния, професионалиста, героя – шеф на СДВР!
  • 9
    Ба
    Бай Генчо
    5 -3
    12:52, 2 сеп 2020
    Ходете да ловите апашите по селата бе, глупаци. Ходете да защитавате старите, беззащитните си родители из провинцията! Не се хващайте на тази игра на властта – да браните КАПУТИТЕ от герб!!! Селската докторица Дарика в нелепата прическа, кухата кърджалийска лейка, и най-вече Банкянската мутра с нейните пачки! За една жалка заплата живеете, слепи ли сте, момчета! Вие сте част от народа, него защитавайте
  • 10
    Хх
    Ххх
    2 -4
    17:56, 2 сеп 2020
    Тъпи протестъри! След изборите 30 процента ще са пак за герб. Ще мрънкате пак ли когато народа си каже думата? Агресията по площадите я плаща Божков.
  • 11
    До
    До Ххх
    1 -1
    20:07, 2 сеп 2020
    Хей, пе....ст, ако си там най-напред тая измислена и скопена полиция тебе ще н..бе
Последни новини