От х:

Днес в x:

"Воля" няма да участва в събирането на 120 подписа за предложението на ГЕРБ

Най-морално е да се извърти рулетката и мандатът да бъде даден на нас за съставяне на експертно правителство. Такава заявка даде лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред БТВ след като разговорите с ГЕРБ за инициативата им за внасяне на нова Конституция и свикване на ВНС приключиха.

Първото заседание на Народното събрание в сградата на Партийния дом започна на фона на голям протест след 55-дневна блокада на центъра на столицата.

"Воля" няма да участва в събирането на 120 подписа за предложението на ГЕРБ - това са потвърдили депутатите на Марешки при разговорите. "Ние не участваме в събирането на тези 120 подписа. Срещнахме се, но потвърдихме позицията си", заяви Марешки, като обаче предположи, че депутатите на ГЕРБ ще продължат процедури по други линии.

Въпреки това според Марешки "най-зловещото нещо в момента" би било предсрочни избори. Затова най-нормалното и морално нещо би било да се мине през процедурата по ротация и мандатът за съставяне на правителство да им бъде предоставен на тях - "Воля" - за съставяне на експертно правителство.

Преди това депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи за напредък в преговорите с коалиционните партньори - ВМРО, но отказа да посочи по кои точки са постигнали съгласие, тъй като конкретиката не е важна. Припомняме, че от ВМРО поставиха ултимативно шест предложения за вписване в новата Конституция.

Днес ГЕРБ и ВМРО отново ще разговарят и до края на деня вероятно ще имат окончателно решение информира Десислава Атанасова.

Увереност, че ще съберат нужните им 120 подписа днес изрази и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини