От х:

Днес в x:

Съдът остави под домашен арест Васил Капланов- Каплата

Васил Капланов-Калпата беше освободен от ареста в Дупница днес, след като Районният съд постанови за него мярка "домашен арест" и не уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест, във връзка с обвинението за държане на боеприпаси.

В мотивите на съда е записано, че няма данни, че обвиняемият ще се укрие или ще извърши друго престъпление.

"Разследването е на ранен етап. Досъдебното производство бе образувано преди два дни и то е за държане на боеприпаси", казаха от съда.

Защитниците на Капланов ще протестират решението, тъй като смятат, че клиентът им въобще не трябва да бъде с мярка за неотклонение, а ако такава бъде наложена, то това трябва да бъде най-леката - подписка.

Капланов е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение.

Ако в следващите три дни адвокатите на Капланов внесат протест, то Окръжен съд-Кюстендил ще гледа тяхното искане на 9 септември.

Капланов е последният човек, видял изчезналия Янек Миланов на 31 юли, след което той изчезва безследно.
По-рано днес главният прокурор Иван Гешев е бил в Дупница, за да наблюдава претърсването на полето над с. Крайници, община Дупница, което стана с жандармеристи и следови кучета.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини