От х:

Днес в x:

Доходите ни замръзнаха. Преглед на националния печат

Дневник": Евродокладът: В България липсва политическа подкрепа за борба с престъпността

Липсата на политическа воля и консенсус за подкрепа на борбата с корупцията и организираната престъпност е основното послание в доклада на Европейската комисия за България, чиято финална чернова е предоставена на властите в София. Това съобщиха пред "Дневник" в сряда няколко независими един от друг източници, запознати с документа. Крайният вариант ще бъде оповестен официално на 22 юли в Брюксел, но от два дни е изпратен за обсъждане от ресорните институции. Вчера с него разполагаше дори лидер на парламентарна сила.

„Сега": Доходите и разходите на българите замръзнаха

За първи път от началото на годината доходите на българските семейства не се увеличават, отчете националната статистика. За май доходът на човек е 304.25 лв. при 304.36 лв. за април. Все пак на годишна база тенденцията за растеж продължава - спрямо май 2008 г. се отчита почти 10% увеличение.
В същото време свитото потребление и дефлацията намаляват разходите на домакинствата, макар и със стотинки. Ако през април сме харчили по 274.22 лв., то през май похарчените пари на човек от семейството вече са 273.58 лв., сочат данните на НСИ. Това означава, че на човек са му останали свободни 30.67 лв. за месеца.

„Стандарт": Крадат имота, докато спиш

Докато спите или сте на море, може да останете без жилище. Рискът да станете жертва на мошеници е огромен заради хаоса в Агенцията по вписванията. Това алармира лидерът на РЗС Яне Янев, при когото вече има над 50 сигнала на ужилени граждани. Става въпрос за апетитни имоти в София и по Черноморието.


„Монитор": Карти 3 в 1 за парламента

Нова система за затягане на дисциплината в парламента обмисля ръководството но НС, научи "Монитор".
Първото правило предвижда на интернет страницата на законодателната институция (www.parliament.bg) да се публикува справка за законотворците, които отсъстват от заседанията.
"Имаме уверението на главния секретар на Народното събрание Огнян Аврамов, че системата за контрол на отсъствията ще заработи.
Така за всеки депутат ще има информация кога не е бил на работа", коментира председателят на временната комисия за изменение на правилника за работа на Народното събрание и зам.-шеф на групата на ГЕРБ Искра Фидосова.

„Дума": Левите в БСП: Спешно заседание на висшия ни форум

Не бива да обиждаме досегашните делегати на 47-ия конгрес на БСП, те са мислещи и умни хора, не е коректно да настояваме за нови делегати просто така, заради подмяната. Това обясни за ДУМА лидерът на Федерация "Открит форум" в БСП Красимир Премянов.
Повече от 30 социалисти са подписали до вчера обръщение до председателя Сергей Станишев, до членовете на Изпълнителното бюро (ИБ) и на Националния съвет (НС) на БСП, съобщи Премянов. Инициативата е на "Открит форум" и на дискусионния клуб "Политика 21" (към столичния Градски съвет на БСП), поясни Захари Захариев, лидер на "Политика 21", и е подкрепена от Обединението на левите социалисти (ОЛС). Необходимо е свикването на конгреса да бъде предхождано от заявена политическа оставка на председателя на БСП, ИБ и НС, а подготовката да се възложи на комисии, избрани от НС, предлагат социалистите.

„Труд": Депутати искат да работят по-малко

Парламентът да намали заседанията си месечно поне с две-три, за да могат депутатите да са по-често при избирателите. Такава идея лансираха вчера БСП и ДПС на първото заседание на комисията, която пише новия правилник. Това означава, че депутатите ще заседават или два дни седмично (сега са три), или ще имат по една седмица почивка всеки месец. Авторът на идеята Янаки Стоилов обаче не я съгласувал с БСП и вбеси червените шефове.

„24 часа": Вълка стъпвал и в каолина

Министерството на Петър Димитров готви концесия за едно от най-големите у нас находища за каолинова суровина ДАР край Шумен, предупреди вчера водачът на листата на ГЕРБ в региона Ивайло Тошев.Според него не бива да се сключва сделка с "Мюлер груп", защото не били налице законови основания за нея.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини