От х:

Днес в x:

Смях: Как вият мързеливи вълци (видео)

Защо да ставаш, когато може да виеш, както си лежиш?

Елауа и Зефир са сиви вълци, родени в Центъра за опазване на вълци (WCC), организация с нестопанска цел в Саут Салем, Ню Йорк. Те са два от трите вълци "посланици" в WCC, които помагат обществеността на научи за вълците и тяхната жизненоважна роля в околната среда.

Във видеото с техния невероятно мързелив вой Елауа е отпред. Той е толкова ленив, че въобще не се вдига, докато отговаря на вълчия вой, който се носи отнякъде. Двамата "посланици" са лениви, но отговорни - комуникацията на първо място. Мързеливите вълци очевидно се отнасят сериозно към виенето, но у човешките същества в този конкретен случай това предизвиква предимно смях.

Вълците вият, за да общуват помежду си на големи разстояния. Те могат да се чуят един друг на разстояние до 16 км в природата. Вълците вият по различни причини - за да намерят други вълци, да рекламират размера на своята глутница или територия, да предупредят други от глутницата за опасност или просто за да си попеят. Всеки вълк има уникален вой и когато членовете на глутницата се присъединят, отделните гласове и техните хармонии създават у слушателя впечатление, че глутницата е по-голяма, отколкото всъщност е.

Зефир, Елауа или Никай и други критично застрашени мексикански сиви вълци или червени вълци на WCC могат да бъдат гледани на живо през уеб камерите на центъра. "Ако видите нещо готино, уведомете ни!", пишат техните стопани, които са споделили забавното видео.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини