От х:

Днес в x:

Първи трабант-фест във Вършец

    Първи трабант-фест събра днес във Вършец почитатели на старите коли от цялата страна. Участваха 33 притежатели на ретро-возила от София, Русе, Пловдив, Исперих, Монтана, Враца, Козлодуй, Вършец, Шумен и Ботевград.

    Шофьорите паркираха старите автомобили в алеята до община Вършец и разказаха на гости и курортисти във Вършец как поддържат трабинтите, как са ги тунинговали, какви проблеми са имали при придвижването към феста и т.н.

    Организаторите от община Вършец раздадоха подаръци и грамоти на всички участници в изявата, а жури от представители на националния трабант-клуб и от служители в администрацията от Вършец определиха победители в отделните категории - най-добър салон, най-добър тунинг, най-автентичен трабант, най-възрастен участник, най-млад участник и т.н.

    Купата но община Вършец бе присъдена на Петър Михов от София с трабант 601, произведен 1988 година.

    Първият трабант-фест във Вършец е част от празника на курорта, минералната вода и Балкана и честването на 170 години от началото на курортното дело във Вършец. Честванията продължават през целия август и включват лятно кино, конни състезания, музика в парка, детски празници, състезания с велосипеди, тържествена сесия на общинския съвет, изложби и т.н.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Fu
      Fufu
      0 0
      08:59, 20 сеп 2020
      Каква е тая мания и българска комплексарщина всичко да се нарича "Фест"!? Ами има си ясна българска дума "празник"!!! Като е "фест" нещо по-различно ли е??
    Последни новини