От х:

Днес в x:

Trabant след екскурзия в САЩ

За разлика от Zastava Yugo, източногерманският Trabant никога  не е  присъствал на пазара в САЩ. Един екземпляр обаче се разходи до  Америка  за разкрасителна процедура, която го превърна в истинско  автомобилно  бижу. Колата е получила името Trabantimino, което съвсем не е случайно  избрано.

Уникалният Trabantimino е изграден в стила на El Camino, откъдето идва и   името му. Донорът за проекта е Trabant 601 Deluxe от 1987 година,  който  е закупен в Берлин през 2002 година за скромната сума от 400  долара.

След като автомобилът пристига в САЩ, попада в ръцете  на майстори на  лоурайд автомобили от Оукланд, Калифорния. След това с  возилото се заема  компанията Elwood Bodyworks, която работи по колата  цели четири години.  За това време специалистите оборудват машината с  хидравлично окачване и  уникална система, която удължава междуосието до  размерите на това при  El Camino от 1973 г. И тази система е  хидравлична.

Освен това Trabantimino разполага със задвижване  към задния мост, като  за целта е използван телескопичен карданов вал -  най-сложният елемент в  проекта, твърди изданието Carakoom. Той е  разработен с помощта на  специалистите в областта Rockford Constant  Velocity.

За финал е поставен двигател Chevy 305 с карбуратор  Edelbrock. Иначе  цветът и дизайнът на оригиналния Trabant са запазени. Каросерията обаче е преработена в стила на оригиналното El Camino.

Информация за вложените средства липсва.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини