От х:

Днес в x:

Google пуска автономната кола (видео)

Google е готов с първите автономни автомобили и планира пускането им до края на годината. За това съобщава  The Wall Street Journal (WSJ), като се позовава на изказване на съоснователя на интернет гиганта Сергей Брин на Code Conference.

Колата на Google е един от осемте проекта на секретния Google X. От другите проекти на това подразделение са известни очилата Google Glass и проектът за безжичен интернет от балони.

Според Брин появата на пазара на автономните коли ще промени изцяло автомобилната индустрия и след няколко години автомобилите ще се движат без каквото и да е участие от страна на хората.

Google планира да пусне стотина тестови машини още това лято, пише в блога си Крис Урмсън, директор на проекта за създаване на автмобили, управлявани изцяло от електроника. 

Google пусна видео в Youtube, в което показва един от проототипите на автономната кола Той е двуместен и се управлява изцяло от електрониката по данни от датчиците. Колата няма волан, нито педали за газ и спирачки. Скоростта, с която се движи автомобилът на Google е около 40 километра в час.

Брин не е разкрил всички планове относно възможностите на колата. Вероятно тя ще може да бъде "повикана" от смартфон. Все още са в ход обсъжданията с партньори относно производството, както с автомобилострители, така и с разработчиците на програмното обезпечаване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини