От х:

Днес в x:

Уведомление от ВиК ООД Димитровград за предложение за изменение на цените на ВиК услуги, доставяни от дружеството

Изображение 1 от 2

    Предложение за изменение на цените на ВиК услуги, доставяни от ВИК ООД Димитровград

    "ВиК" ООД гр. Димитровград уведомява своите потребители, че ще внесе в Комисията за енергиийно и водно регулиране (КЕВР) предложение за изменение на одобрените цени за доставяните ВиК услуги, като предлаганите нови цени за утвърждение са следните:

    - Цена за услугата: Доставяне на вода за потребителите - 1,39 лв. за куб.м без ДДС.

    - Цена за услугата : Отвеждане на отпадъчни води - 0,14 лв. за куб.м без ДДС.

    - Цена за услугата: Пречистване на отпадъчни води - 0,35 лв. за куб.м без ДДС.

    Ако бъдат одобрени от КЕВР, посочените цени ще влезнат в сила от 01.10.2020г. и ще се прилагат до приключване на процедурата по окончателно преминаване на обслужване на потребителите в община Димитровград от ВиК Хасково ЕOОД.

    Искането за преразглеждане на цената за доставки на ВиК услуги е на основание чл.19 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните улуги, във връзка с чл.31 ал.1 и чл. 32 ал.1 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните и канализационните услуги.

    Подробни съображения за предлаганата промяна на цените са публикувани на уебсайта на ВиК ООД гр. Димитровград - www.vikdg.com

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Те
      Тенчев
      11 -1
      13:41, 14 авг 2020
      Тенчев, за какво ни уведомявате. За неправилното стопанисване на В и К. За да плащаме ние, а не вие Които го унищожихте. Не била увеличавана водата с години, това ли ви е условието. Изчакайте Асоциацията да се произнесе. Така или иначе отивате натам. Кмета ви осигури едно въздържал се и сте в лапите на КЕВР. Вашето е излишно напъване. Ще родите все такава глупост.
      • За
        Зава..л
        7 -2
        13:52, 14 авг 2020
        Унищожителят е оня с тремора , некадърник , филосов и простак и още... съсипа дружеството!
    • 2
      Й
      й
      5 0
      16:20, 14 авг 2020
      От как смениха,тръбите,налягане няма,значи няма основание,да вдигнат цената.
    • 3
      Ди
      димитровградчанин
      6 0
      20:25, 14 авг 2020
      Че то някой пие ли от тая вода че я наричате питейна ? Смешници
    • 4
      21
      21
      3 -1
      12:42, 15 авг 2020
      Ако се смени кмета може да сменят и ръководството на ВиК
    • 5
      Хо
      Хора
      4 -2
      19:31, 16 авг 2020
      Димитровградчани, тези от В и К -то в лицето на Тенчев се опитват неоправдано да повишат цената на водата за своите абонати. Членовете които изреждат по Закона и наредбата ще минат пред КЕВР, защото те са тяхни хора. Граждани на Димитровград, вдигането на цената на водата е неоправдано, но В и К ще намери хиляди начини да защити тезата си пред КЕВР, освен ако гражданството не се консолидира и изпрати на КЕВР жалба или сигнал за редица нередности които наистина съществуват , ръководството на В и К подминава и натрупва грешки година след година в резултат на некомпе-тентно ръководство. Моля гражданството, опозиционните партии да намерят съглашателство и се изпратят необходимите сигнали на КЕВР !!!
    • 6
      Ди
      Димитровградчани
      3 0
      13:06, 17 авг 2020
      Димитровградчани са против вдигането на цената на водата и ето защо: Назначаването на Тенчев е политическо. Има завършено висше образование машиностроене и някакъв курс по В и К само за 300 часа. Това не го прави вещ по въпросите на В и К, освен в очите на кмета, който си купи 1-та диплома и иска да си има послушник в това дружество.. През 2013 г. в счетоводството на В и К бе инсталирана програма за инкасиране и осчетоводяване на разходите и приходите.През 2014 г. управата бе сменена и първата работа на новия гл. счетоводител Карадимов бе да премахне тази програма, защото не може да работи на компютър и въведе смятането с молив, което значи , че си прави всичко с приходите и разходите. Това ви е ръководството, през 21 век гл. счетоводител да не може да работи на компютър. Сегашният, и той същият, но изпратен с големи ходатайства, нали е човек на Дончева и кмета.Нищо , че не може. Разходите си ги менкате както си искате и ревете , че не стигат парите. Отгоре на това направихте почетен счетоводител този Карадимов, който не може да работи с компютър. Още повече този почетен счетоводител вързахте за яслата на В и К, а той за благодарност върза и сина си тази ясла. Вижте какви разходи давате на тези двамата и на всичките ви водомайстори които поддържат В и К.
    • 7
      Те
      Тенчев
      2 0
      13:24, 17 авг 2020
      Тенчев, продължаваме: Вижте си автопарка. Направихте гаражи за леките коли, на специализирата техника не, тази която ви вади хляба.Близо 20 години. За Вомата- тук е бездънната яма. От къде се плаща се води тетрадка, която е на отчет само на управителя и парите не постъпват за дружеството. Профилактично не правите очистване на канализацията. Само за частни услуги. Правите водопро-водни отклонения-същото, а за благодарност им правите отклонение преди водомера. На приятели, свързвате ги от неконтролирани източниници или против закона. Другата вома, която дойде с реконструкцията на левия бляг, подарихте на Стара Загора, защото на вас не ви трябва и така сте решили, но като машинни инжинери, а сега не можете и ремъци да си купите и вомата е без налягане. Във всичките ви водопроводни системи, на територията в цялата община напорните и довеждащите водопроводи не са нанесени в картата на възстановената собственост, поради липса на компетентност на управителя и гл. инжинер. Защото не само да си управител, но и да знаш някои неща. Не е само дипломата и удостоверение някакво, а се иска и знания.
    • 8
      Ал
      Ало
      1 0
      14:22, 17 авг 2020
      Ало редакцията. Защо изтривате коментара. Не обиждам никой, но вие го изтривате, вероятно опазвате някой който иска да вдигне цената на водата неоправдано за димитровградчани. Бъдете толерантни към двете страни. Както е направеното обявление, така и ние искаме да покажем доводите си , че това е неоснователно. По този начин вземате страната на Едната кауза- тази на В и К и не допускате коментара на гражданите. Това е опасно за демокрацията , особено това се касае за вас журналистите. Виждаме, че сте на тяхна страна и за това сме на това деридже. 1019 място по свобода на словото.
    • 9
      Го
      Господин
      1 0
      14:26, 17 авг 2020
      Господин Тенчев, има много неща за описване, но редакциата на сайте изтрива написаното. Ако някой се интересува за вдигането на цената на водата да пише в сайта. Ще се намерим.
    • 10
      Те
      Тенчев
      1 -1
      06:55, 19 авг 2020
      Тенчев, продължаваме. ПС " Крумска тераса": Нямате Разрешително за водоползване. Ползвате старо с изтекъл срок. Към това разрешително има Приложение 1 вкоето се вижда изтеклия срок, но кон-тролните органи нехаят.До водоема тази ПС има 13 подема. На тласкателя от ПС до ПСПВ има отклонение за вилна зона "Керешлика" което е недопустимо, увеличавате разходите на ток. На тласкателния водопровод от ПСПВ до водоема има навързани отклонения за " Каолин", ветиринарна лечебница, ПРП, склада на кмета Димов, склада на театъра, ресторанта, УСМ, това е недопустимо - на тласкателен водопровод да се връзват потребители , които увеличават двойно разходите на ток.Съгласно правилата за В и К това е недопестимо, но за вас не, съгласуването е ваше. Върху този водопровод е разрешено на "Каолин" да разположи пресевните си инсталации и тонове инертен материал тежи върху водопровода. Стават аварии и се отстраняват със много пари.Съгласуването е ваше. Имот № 5 в "Габера" е разположен върху този водопровод. Съгласуването е ваше. За този тласкател е вързана нерегламентирана и неизчислена водопроводна мрежа за вилна зона "Габера" и въпреки това съгласувате и таксувате новите собственици без да гарантирате количествата които съгласувате. В момента вие и кмета обявихте този водопровод за амортизиран и искате нов. Извинявайте, но тези които амортизираха този водопровод, с тези си действия, с вашата некомпетентност сте вие- В и К и общината. Искате сега гражданите на Димитровград да плащат за вашата некомпетентност.
    • 11
      Те
      Тенчев
      1 -1
      13:38, 19 авг 2020
      Тенчев, продължаваме: За ПС "Крумска тераса" нямате проект за вододайна зона,което значи, че нямате актуално Разрешение за водоползване и реални химически и физически изследвания на водата и подхвърляте вашите обикновени изследвания на лабораторията ви. За ПС "Черногорово-градска". Имате проект за вододайна зона, но кой от е погледнал, когато съгласувахте трасето на международната ж.п. линия Европа - Турция. Недопустимо е преминаването през вододайна зона. Прочетете някакви наредби какво се допуска, но за машинни инжинери,за монтажници с треперещи ръце, това е допустимо! ? Освен това изградената дига на ж.п. линията удължава водосборния раойн и през водостока създава опасност от наводнение на помпената станция и 4-те БПС.До водоема на Димитровград има 6 подема.За водснабдяването на гр. Меричлери: карате вода на 24 подема и водата като себестойност е голяма. За община Димитровград има изготвен и одобрен Генерален план за В и К в дългосрочен план. Това е документ като Конституцията в държавата ни но вие с кмета не го спазвате. Приехте за експлоатация водопровод Черноконево-Меричлери който не съществува за изпълнение в този Генерален план и правите неодобрено и изопачено мероприятие. По Генерален план се предвижда да се използват 2 сондажа по 40 л./сек., намиращи се на 500м. западно от кв. Черноконево. Вместо 2 или 3 подема да се закара вода до Меричлери и дори за селищата по левия бряг на Марица.Но нали кмета ви е казал, това е по-важно от Генералния план. Сега ревете за вдигане на цената на водата, но да бъде за ваша сметка, за кмета и В и К, защото тук не се иска да угодиш на някого,а да покажеш компетентност.
    • 12
      Мо
      Може
      1 0
      13:42, 21 авг 2020
      Ало , скапания редактор да обясни защо е невалидна сесията. Защото не искате истината да излезе наяве. Мисирки, ето защо вашия мил Борисов ви нарече така. Защото не сте честни срямо хората.
    • 13
      Те
      Тенчев
      1 0
      06:35, 22 авг 2020
      Тенчев, продължаваме: за ПС " Злато поле"- за ПС и 4-те кладенеца имате НА, но за тласкателния водопровод ,нямате. Използвате чужд, нерегламентиран и амортизиран водопровод. За поддържането му хвърляте много средства. Наскоро направихте отклонение за с. Радиево, без проект и съгласуване. Съвместно с общината
    • 14
      Те
      Тенчев
      1 0
      06:49, 22 авг 2020
      Тенчев, продължаваме:Тези незаконни действия прилагате и за новообразуваните имоти в селата Светлина, Крум, Райново, за стоп. дворове в регулация и урбанизирани територии се изготвят подробни устройствени планове-план за регулация без специализирана план-схема за В и К. Това нарушение създава предпоставка за възникване на неоразмерена и неконтролирана мрежа. Такива има вече създадени от порочната ви незаконнна система- м. " Габера", " Керешлика", тласкатела на ПС " Крепост".
    • 15
      Те
      Тенчев
      1 -1
      07:04, 22 авг 2020
      Тенчев, продължаваме: за ПС "Крум"-стара, за ПС "Сталево", за ПС " Светлина" и ПС "Бодрово" нямате Разрешително за водоползване.Използвате старо с изтекъл срок на годност. Към това изтекло Разрешително има Приложение 1, от което е видно срока на действие. Това показва,че нямате проект за вододайна зона , нямате актуално и цялостно изследване на водата, която предлагате на хората като оператор. Това всичко изложено показва немърливото ви отношение към дейността с която сте се заели и година след година вкарвате нещата в батака и изведнъж проблясък, непредвидени обстоятелства и дай да повишим цената на водата. Да плащат гражданите. Но защо, не се запитвате, че единствените които сте довели до това дередже В и К сте вие и ревете. Работете, но по закон, а не некомпетентно и тарикатски. Така, че замислете се и ако имате съвест се откажете от мераците си.
    Последни новини