От х:

Днес в x:

21 °C

БАН пусна бюлетин за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията

Онлайн бюлетин с актуална информация за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията от COVID-19 и с възможни решения, е публикуван на интернет страницата на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН /ИИКТ-БАН/. Бюлетинът ще се публикува на български и на английски език, и е съвместна инициатива на ИИКТ-БАН и на британското посолство в София, съобщиха от БАН.

Изданието предоставя актуални новини в областта на киберсигурността, отнасящи се до малките и средните предприятия. Във всеки брой ще се представя по една ключова тема в кратък аналитичен вид, която препоръчва действия в определената приоритетна област. Ще се обърне внимание и на някои ценни ресурси за киберсигурността, както и на ключови институции, имащи отношение с информационната сигурност в България, Обединеното кралство, НАТО и ЕС.

Редакционният съвет е съставен от членове на ИИКТ-БАН и от партньори в областта на киберсигурността - от Института по отбрана към Министерството на отбраната, от Европейския софтуерен институт - Център за Източна Европа, и от Съюза за стопанска инициатива.

Всяко издание на бюлетина ще е с отделен главен редактор, който ще представя основната тема. Първият брой е под редакцията на проф. д-р Даниела Борисова - главен информационен директор на ИИКТ-БАН.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Со
  Соломон
  0 0
  16:13, 10 авг 2020
  Закривайте я вече тази безсмислена "академия" или я оставете на самоиздръжка.
  • Ст
   Стойчо Г.
   1 0
   21:39, 10 авг 2020
   Аз съм работил в БАН и там направих моята дисертация. Там срещнах много добри специалисти, от които се учех. Хем ми плащаха заплата, хем ме учеха. Аз имах огромна лична полза. Не знам дали държавата или данъкоплатците директно да са имали някаква полза. По скоро нищо. Така оперира БАН. Хубаво е да я има, ако някой плаща за това. Да кажем ЕС. Но освен престиж и функция да обучава специалисти, ползата за обществото не е голяма. Все пак е тъжно да се разтури това, което е градено с десетилетия. Не знам какво още да кажа. По-скоро да съществува, и да получават грантове за заплати от ЕС.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини