От х:

Днес в x:

Новите пенсионери намаляват. Преглед на печата

„Търсят кой е записвал Борисов“, пише в заглавие на първата си страница вестник „Дума“. Изданието посочва, че вместо да разследва съдържанието на видеозаписа, направен в дома на Бойко Борисов, и аудиозаписа на негов разговор с Томислав Дончев, прокуратурата разследва кой е записвал премиера.

 Софийската градска прокуратура е образувала дело за незаконно записване на министър-председателя и е назначила експертиза на записите, разпространени от няколко сайта, уточнява в публикацията си „Дума“.

„Новите пенсионери намаляват“, информира „Труд“, като се позовава на данни от Националния осигурителен институт. За първите 6 месеца на годината. До края на юни лични пенсии са получили близо 34 хиляди и 300 българи, което е с 5 748 души или с над 14 на сто по-малко спрямо 2019 година.

Сред причините е нарастването на стажът и възрастта за пенсия, посочва „Труд“ и уточнява, че от началото на 2020 г. за жените от най-масовата, трета категория труд, възрастта се е вдигнала с два месеца спрямо 2019-а и вече е 61 година и 6 месеца. За мъжете увеличението е с 1 месец и става 64 години и 3 месеца.

„Гърция ни иска PCR до 15 август“, информира „Монитор“.

Вестникът обяснява, че Гърция е удължила срока на задължителните PCR тестове при влизане в страната. Българите, които пътуват към южната ни съседка, ще трябва да представят сертификат за отрицателен резултата за коронавирус поне до 15 август.

 „В Габрово учат математиката най-добре“, съобщава във водеща публикация „24 часа“. Всекидневникът уточнява, че най-добрите математици и най-добро обучение по този предмет сред областните градове има в Габрово. Това е изводът от анализ на резултатите от матурите през тази година, направен от Института за пазарна икономика. На зрелостния изпит по български език и литература най-добре сред големите градове са се представили в София, а по английски - в Смолян, допълва „24 часа“. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини