От х:

Днес в x:

Спешен ремонт ще се извърши не само в училище "Ангел Кънчев", но и в това в село Мулдава

Община Асеновград ще ремонтира в спешен порядък 2 общински училища. 

Сумата за ремонтите на училищните сгради, която бе приета на извънредна сесия на Общинския съвет, се завиши с около 50 000 лева. С това, парите, които община Асеновград ще отдели, са в размер на 210 000 лева.

Приоритет за местното управление е отремонтирането на ОУ "Ангел Кънчев". Стаманобетоновите плочи  на сградата на школото са провиснали на места с около 15 сантиметра. 

"Считам, че е редно да бъде извършен ремонтът възможно най-скоро, за да не се допусне отлагане старта на учебната година. Или пък децата да бъдат временно преместени в друго училище.

Аз, като ръководител, не бих допуснал учениците на Асеновград да провеждат учебните си занятия в подобна обстановка.

Предполагам, че и никой родител не би пуснал детето си в клас, ако е наясно в какво състояние е базата", каза пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев.

Сумата от 160 000 лева ще бъде достатъчна за ремонт на всички 21 засегнати стаи в ОУ "Ангел Кънчев". Планирано е ремонтът да започне в 6 от тях, които са с най-сериозни деформации. 

Останалите 50 000 лева са заложени за ремонтиране на ОУ "Отец Паисий" в асеновградското село Мулдава.

Средствата бяха отпуснати в спешен порядък за това учебно заведение заради констатирана висока заболеваемост на деца, които са проявили различни алергии, вследствие на непрекъснато навлизащата в сградата влага.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини