От х:

Днес в x:

Това Android приложение показва кога други приложения тайно използват вашия микрофон и камера

Apple добави нова полезна функция в iOS 14, която дава индикация всеки път когато вашият телефон или таблет започне да използва своята камера или микрофон. С други думи това ви позволява да разберете кога устройството ви записва, а не трябва да го прави.

През годините доста съмнителни Android приложения са били обвинявани в това и Google се опитваше да се бори с тях, като въведе ясни правила за това, кога отделните приложения могат да използват различните сензори и аудио- и видеозапис на телефона, но ако искате да сте една крачка напред, за вас е приложението, наречено Access Dots.

Това безплатно приложение просто изобразява знак в избран ъгъл на вашия екран, за да ви извести, когато друго приложение активира микрофона или камерата. Ако видите зелена или оранжева точка на екрана, това е сигнал, че трябва да проверите активните приложения и да идентифицирате онова, което може би действа неправомерно.

Разбира се, по-добре би било директно да научавате името на виновното приложение, но тази функционалност все още не е налична. Възможно е да я видим в бъдещ ъпдейт.

Може да свалите Access Dots безплатно от Play Store, а с еднократно дарение към разработчика ще отключите допълнителни опции за конфигурация като размера на точките и това, в кой ъгъл на екрана да се появяват те.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини