От х:

Днес в x:

19 °C

Реконструираха язовир „Келанджика“ за 1 млн. лева

  Язовир "Келанджика" край свиленградското село Димитровче вече отговаря на всички нормативни изисквания. Днес се проведе официална церемония по откриването на реконструирания водоем, която се състоя на язовирната стена.

  Обновяването е извършено по проект "Въвеждане на мерки за превенция и управление на риска от наводнения на яз. "Келанджика" от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

  Общата стойност на проекта е 1 000 000 лева, от които 850 000 лева от Кохезионния фонд и 150 000 лева национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.

  Реконструирани са стената, преливника, основния изпускател, изградени са контролно-измервателната система и оповестителна система на язовира. Целият обект, заедно с прилежащите му съоръжения, е приведен към изискванията на действащата нормативна база.

  На церемонията присъстваха областният управител на Хасковска област д-р Стефка Здравкова и кметът на Свиленград арх. Атанас Карчев. Предстои язовирът да бъде напълнен с вода, след което ще се ползва за поливане и риболов.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Мо
   мовчо
   34 -2
   13:54, 22 юли 2020
   За 1 милион лева да бяхте построили още един язовир!
   • Ге
    ГЕРБ+ДПС=ГДЕРБС
    29 -4
    14:09, 22 юли 2020
    Кажете коя е фирмата, която е извършила "реконструирането" и ще стане ясно защо е извършена реконструкцията, а не са построили нов язовир.!!! Фирмата изпълнител и подизпълнител са фирми на лица от ДПС!
   • Зад мен
    стои Герб , Митницата и Милионери
    .....
    Зад Кауньте никой не стои
    ....

    П.С . Разбрахте ли къде е заровено кучето ?
  • 2
   Йо
   Йовчо
   15 -1
   14:09, 22 юли 2020
   Знае ли се откъде е взет бетона за реконструкцията, че май един бивш вече кмет имаше бетонов възел който доста се разрастна последните години...
  • 3
   $
   $
   21 -5
   14:25, 22 юли 2020
   Корумпираната п.тка със зелените гащи е чопнала пари за една нова кола.
   • Ай
    Айшето от Махалата
    2 0
    01:55, 23 юли 2020
    Такъв луфт има сая пуцка
    .....
    Цяло малаче може да възседне с тия жълти гащи :))
  • 4
   Ив
   Иван
   24 -2
   14:32, 22 юли 2020
   За един ремонт 1 000 000 ... добре че не строят нови!
  • 5
   О
   О
   21 -2
   15:17, 22 юли 2020
   За 100 кубика бетон 1 милион ....бива бе , пак някой ще си купи я нов джип я къща в гърция ....
  • 6
   К.
   К..доколенков
   12 -2
   15:57, 22 юли 2020
   Случихме на честна красива отдаваща
   Се жена и то професионалист като областната.
   • Ба
    бай Хуй
    1 -1
    23:59, 22 юли 2020
    Била е красива, но човек не е длъжен да я гледа в лицето докато я оправя.
  • 7
   Жи
   Живка
   7 0
   16:10, 22 юли 2020
   Само 2500 язовира в областа защо да не направим още, които един ден да занемарим и да станат опасни. Няма проблем
  • 8
   Ах
   Ах да ти имам гашките
   11 -1
   18:20, 22 юли 2020
   Като гледам групата щастливи въдичари, които участват в откриването, представям си какъв световен обект е "реконструиран" за има-няма милион.
  • 9
   Та
   ТАХА ЯСИН РАМАДАН
   8 -1
   19:31, 22 юли 2020
   Знам че е модерно жените да ходят с панталоини но като гледам снимката тая Областната хич не е за панталони много е зле с бедрата Съветвам я да си слага пола
   • Бо
    **** *******
    8 -1
    20:18, 22 юли 2020
    Тъкмо да се проветрява крадливата и´ пyтка.
  • 10
   Ко
   Компакт
   2 0
   01:51, 23 юли 2020
   Хахаха ей голям смях и къде са тези 1 милион лв. после защо стачкували хората и Б.Б. се чудел как него харесвали пълна имитация и нищо повече. Ами крадете по малко и направете повече ... Иначе областната управителка пак режи ленти другия път с радост ще и помогна даже масаж ще и направя :):)
  • 11
   По
   пояснение
   2 0
   07:27, 23 юли 2020
   Напишете само името на фирмата извършила ремонта , всичко друго е "пунта мара".

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини