От х:

Днес в x:

Хюсеин Ергани: Очакваме увеличаване на търговията на Турция с България

Очакваме увеличаване на търговията на Турция с България при овладяването на пандемията от COVID 19. В момента има свиване. Пандемията се отрази сериозно на националните производства. В някои сектори има сериозно намаление. В други се наблюдава бум. Това каза в отговор на журналистически въпрос на Кърджали бг вести генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Той посочи, че вече има ръст на транспорта на стоки през ГКПП „Капитан Андреево”. В момента през пункта преминават около 1000 тира дневно.

  В сътрудничество с българските власти успяхме да преодолеем затрудненията на границата, когато заради мерки срещу коронавируса се получаваха опашки с дължина от 50 км., посочи дипломатът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ
    0 0
    10:04, 20 юли 2020
    Господин кулов престанете да давате трибуна на турски мекерета като консули посланици и имами да си правят пиар.българия е светска държава със светски традиции.турция да си гледа нейните диктаторски и мюсюлмански проблеми и традиции. Този консул да ги разправя нвеговите бръщолевици на някоя турска сергия а не на нас цивилизованите люде.а ходжата да си вербува деца на простолюдието и да се хвали колко е привлякал да учат курана. Прости и прости хора.докога. Нега на ердоган дицата да отидат и да изучават корана и тогава ги последвайте.
Последни новини