От х:

Днес в x:

Седмокласниците от Буково са с най-висок успех по математика в общината

В община Първомай най-високия резултат на изпитите след 7. клас по български език са постигнали учениците от СУ „Златаров“, но изненадващо по математика са ги изпреварили учениците от Буковското училище.

Обобщение на данните от представянето на седмокласниците на изпитите за националното външно оценяване е публикувано от частния сайт danibon.com .

ОУ „Д-р Петър Берон“, Буково е защитено училище, със слети паралелки. Резултатът 40.08 точки по математика е със 7,29 точки по-висок от следващия успех – на СУ „Златаров“. Буковските ученици имат почти 4 пъти по-висок успех от успеха на учениците в Дълбок извор и три пъти по-висок от този на седмокласниците в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Това са двете училища, които не са успели да постигнат резултат „среден“. Много след Буково и „Златаров“ е третият резултат – 26,56 точки – на седмокласниците от Виница.

В резултатите по български език очаквано най-висок успех имат златаровци – 54,35. Това се равнява приблизително на оценка 4,36. Следващите ги по успех са учениците от Езерово с 43,90, което е съвсем близко до добър 4. На трето място са седмокласниците на Буково, които са постигнали забележителните 36,33 точки. Всички училища от общината на изпита по български език и литература имат среден успех над среден 3.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  4 0
  13:25, 13 юли 2020
  Миналата година в Буково пак имаха най-висок резултат по математика. Поздравления за учителките Сребрева и Е.Иванова. Нека СУ Златаров да преосмисли кадровата си политика, особено за математиците си.
 • 2
  Кр
  крив
  1 -3
  13:44, 13 юли 2020
  Те буковци, ако можеха да си напишат имената без грешка, щяха и там да им дадат по- високи оценки, ама на ...
 • 3
  Е, това може да е знак към СУ да не залагат само на голямата реклама.То е хубава рекламата, но да е защитена с резултати.Явно целта е само да се набират колкото се може повече ученици, с големите реклами за отлична подготовка и езиково обучение, но накрая резултатите са ниски или никакви.
  Да не се гледа само, че броят ученици носи пари, а да се следи и за добър педагогически персонал.Може да имаш по-малко паралелки, но да имаш качествени учители.Явно в СУ това го няма!
 • 4
  До
  До кривия в сметките
  3 0
  16:03, 13 юли 2020
  Могат да не пишат грамотно, да говорят с акцент и да не знаят английски, ама могат да си оправят сметките..и не се опитвайте да омаловажите успеха на децата, за да задоволите нечии болни амбиции.
 • 5
  Уч
  Учител
  2 0
  18:22, 13 юли 2020
  Колко бяха седмокласниците от Буково и колко от тях са от уязвимите групи?
 • 6
  Ха
  Хахаха
  2 0
  07:20, 14 юли 2020
  Тази статия за "голямото" постижение на Буковското училище, който не надхвърля "Добър", ли е? Май по-скоро за лошият резултат на всички училища.... При толкова пари хвърлени от родителите за частни уроци, не можем да докараме и до четворка........
 • 7
  Wh
  Whatever
  1 0
  12:46, 14 юли 2020
  Не халайте СУ, че пак ще блокират коментарите и ще си четете ушите

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020

Случаен виц

Последни новини