От х:

Днес в x:

Най-богатата млада звезда

Прелестната Бионсе се нареди на първо място в класацията на най-богатите знаменитости на възраст под 30 години, пубкликувана от сп. "Форбс".

Само за една година шоколадовата дива, която е омъжена за Джей-Зи, който пък бе определен за най-влиятелен в хип-хопа, е заработила 87 милиона долара (по данни към 1 юни 2009 година).

Двадесет и седем годишната звезда е постигнала този финансов успех не само благодарение на стремително развиващата й се кариера на певица, но и на редица други проекти, в които участва. Бионсе се снима в киното (дебютът й като актриса е през 2001 година, когато играе в телевизионния филм "Кармен: Хип-хоп опера"), участва в създаване на модни колекции. Бионсе сътрудничи и на компании за производство на козметика и парфюми (договорът й с LOreal от преди няколко години още е в сила).

На второ място е пилотът на "Ферари" във Формула-1 Кими Райконен, световен шампион за 2007 година. Финландецът е заработил за една година 45 милиона долара.

Веднага след него е баскетболистът Леброн Джеймс, признат за "най-ценния играч", за звезда на НБА през сезона-2008/2009. Само за една година 24-годишният баскетболист на "Кливланд Кавалиър" е получил 40 милиона долара.

В класацията е включена още колежката на Бионсе на поп сцената Бритни Спиърс. Въпреки че имаше сериозни проблеми, през изминалите 12 месеца тя е успяла да реализира приходи от 35 милиона долара, отредили й четвърта позиция.

На пето място в класацията на сп. "Форбс" на най-богатите млади знаменитости е тазгодишният победител от Уимбълдън, швейцарецът Роджър Федерер. За година 27-годишният тенисист е спечелил 33 милиона долара.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини