От х:

Днес в x:

11 °C

Масова регистрация за гимназиите по интернет

Изображение 1 от 4

  По-малко кандидат-гимназисти от Хасково използват възможността да подадат документите си за продължаване в следващ образователен етап на място в първия ден на кампанията тази година.

  Едва 70 кандидати до обяд бяха описани в регистрите на комисията, която извършва приема на място в Обединените ученически общежития при всички мерки за здравна сигурност.

  Това е сравнително малко число на подадени документи в сравнение с предходни години, което означава, че масово се използва възможността за подаване на документите онлайн. Това става през платформата на МОН с идентификационния код, с който седмокласниците са се явили на изпитите. За професионалните гимназии се прилага и медицинско свидетелство, което да показва, че професията, която е избрал кандидатът, не е противопоказна за неговото здравословно състояние.

  Сред дошлите да подадат документите си  за гимназия на хартиен носител днес беше и Мария. В подредбата на желанията й по значимост й помогна майка й. Като най-желана посока да продължи образованието си момичето отбеляза обучението по английски и испански език.

  Първият етап на кампанията по прием на документи за профилираните и професионалните училища продължава до 7-ми юли, включително. 

  От Комисията уточниха, че ще се работи и през почивните дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   За
   запознат
   10 -1
   14:29, 3 юли 2020
   Приема на документи е до 7 ЮЛИ, а не до 7 юни.
  • 2
   За
   Запознат
   3 0
   16:29, 3 юли 2020
   Браво, най-накрая направихте корекцията.
  • 3
   Аз
   Аз
   2 0
   07:27, 4 юли 2020
   Не е вярно!
  • 4
   Ет
   ето така е
   3 -1
   07:39, 4 юли 2020
   В *********** да си клатят краката, пък пък учениците да ги обслужват по училищата. Това е ненормална работа - всяка институция, която уж работи нещо в момента си хвърля работата на училищата. Учителите на маскари ги направихте - да са на разположение по 24часа, за всичко да отговарят, за всичко срокове да следят, да се молят на ученици и родители - елате си свършете работата. Който иска да учи - да се учи. Събирате ги насила, кандидатстват насила, завършват насила - знаят, че ще си завършат образованието без да влагат усилия. После защо учениците били дебили и нямали знания. Няма да имат, щом всичко получават на готово - за всичко им се напомня по 100 пъти, всичко им се дава наготово, обяснява и накрая се върши и вместо тях.
   И Защо - защото директорки и експерти на руо г и е с т р а х - да не пропуснат срокове, да няма недоволни, да са вечно първи по всичко. Затова закърнява образователната система!
   Ами ако няма деца - няма как да има и толкова раздута образователна администрация - руо-та, мон с хиляда отдела и всички фирмички и фирми покрай тях. Няма оправия докато е такава системата.
  • 5
   ВК
   В кое
   1 -1
   17:38, 4 юли 2020
   В кое училище раздавали постове срещу специални услуги и по други заслуги?
   Да вземем да се преквалифицираме. Чувам, че заместничката ходела с пола с цепка, чак до кочината!
  • 6
   Влиза кандидат за учител или друг пост в едно училище:
   - Добър ден.
   От Комисията: Добър ден. Как се казвате?
   Кандидатка: Гина Гинкова.
   От Комисията: От къде сте?
   Кандидатка: От Хасково.
   От комисията: Добре, благодарим Ви. Да заповяда следващия!
   Кандидатката излиза, а от Комисията намръщено репликират.
   - Я па тая
  • 7
   Пр
   продължение
   2 0
   18:51, 4 юли 2020
   - Я па тая, нито е от Любимец, нито е от Харманли. Някой познава ли я?
   Споглеждат се мълчаливо. И пак се питат.
   - Никоя не я познава нали? Не е рода? Някой да се обаждал за тая - по бизнес линия, по политическа линия! Ама какво изобщо търси тука да ни губи времето!
   - Изобщо нахални хора - обобщава оправната директорка.
   Влиза следващия...

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  26 окт 2020
  Последни новини