От х:

Днес в x:

Масова регистрация за гимназиите по интернет

Изображение 1 от 4

    По-малко кандидат-гимназисти от Хасково използват възможността да подадат документите си за продължаване в следващ образователен етап на място в първия ден на кампанията тази година.

    Едва 70 кандидати до обяд бяха описани в регистрите на комисията, която извършва приема на място в Обединените ученически общежития при всички мерки за здравна сигурност.

    Това е сравнително малко число на подадени документи в сравнение с предходни години, което означава, че масово се използва възможността за подаване на документите онлайн. Това става през платформата на МОН с идентификационния код, с който седмокласниците са се явили на изпитите. За професионалните гимназии се прилага и медицинско свидетелство, което да показва, че професията, която е избрал кандидатът, не е противопоказна за неговото здравословно състояние.

    Сред дошлите да подадат документите си  за гимназия на хартиен носител днес беше и Мария. В подредбата на желанията й по значимост й помогна майка й. Като най-желана посока да продължи образованието си момичето отбеляза обучението по английски и испански език.

    Първият етап на кампанията по прием на документи за профилираните и професионалните училища продължава до 7-ми юли, включително. 

    От Комисията уточниха, че ще се работи и през почивните дни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      За
      запознат
      10 -1
      14:29, 3 юли 2020
      Приема на документи е до 7 ЮЛИ, а не до 7 юни.
    • 2
      За
      Запознат
      3 0
      16:29, 3 юли 2020
      Браво, най-накрая направихте корекцията.
    • 3
      Аз
      Аз
      2 0
      07:27, 4 юли 2020
      Не е вярно!
    • 4
      Ет
      ето така е
      3 -1
      07:39, 4 юли 2020
      В *********** да си клатят краката, пък пък учениците да ги обслужват по училищата. Това е ненормална работа - всяка институция, която уж работи нещо в момента си хвърля работата на училищата. Учителите на маскари ги направихте - да са на разположение по 24часа, за всичко да отговарят, за всичко срокове да следят, да се молят на ученици и родители - елате си свършете работата. Който иска да учи - да се учи. Събирате ги насила, кандидатстват насила, завършват насила - знаят, че ще си завършат образованието без да влагат усилия. После защо учениците били дебили и нямали знания. Няма да имат, щом всичко получават на готово - за всичко им се напомня по 100 пъти, всичко им се дава наготово, обяснява и накрая се върши и вместо тях.
      И Защо - защото директорки и експерти на руо г и е с т р а х - да не пропуснат срокове, да няма недоволни, да са вечно първи по всичко. Затова закърнява образователната система!
      Ами ако няма деца - няма как да има и толкова раздута образователна администрация - руо-та, мон с хиляда отдела и всички фирмички и фирми покрай тях. Няма оправия докато е такава системата.
    • 5
      ВК
      В кое
      1 -1
      17:38, 4 юли 2020
      В кое училище раздавали постове срещу специални услуги и по други заслуги?
      Да вземем да се преквалифицираме. Чувам, че заместничката ходела с пола с цепка, чак до кочината!
    • 6
      Влиза кандидат за учител или друг пост в едно училище:
      - Добър ден.
      От Комисията: Добър ден. Как се казвате?
      Кандидатка: Гина Гинкова.
      От Комисията: От къде сте?
      Кандидатка: От Хасково.
      От комисията: Добре, благодарим Ви. Да заповяда следващия!
      Кандидатката излиза, а от Комисията намръщено репликират.
      - Я па тая
    • 7
      Пр
      продължение
      2 0
      18:51, 4 юли 2020
      - Я па тая, нито е от Любимец, нито е от Харманли. Някой познава ли я?
      Споглеждат се мълчаливо. И пак се питат.
      - Никоя не я познава нали? Не е рода? Някой да се обаждал за тая - по бизнес линия, по политическа линия! Ама какво изобщо търси тука да ни губи времето!
      - Изобщо нахални хора - обобщава оправната директорка.
      Влиза следващия...
    Последни новини