От х:

Днес в x:

Привлякоха като обвиняем дрогирания шофьор блъснал полицай при проверка

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем М.М., на 33 г.,  за това, че на 22.06.2020 г., в гр.Кърджали, причинил лека телесна повреда – разстройство на здравето на полицейски орган – служител  на ОД на МВР-Кърджали, при изпълнение на службата му – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 3 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс,

както и за това,  че на 22.06.2020 г., в гр. Кърджали, противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски орган  - служител на ОД на МВР-Кърджали, да изпълни задълженията си – да извърши проверка за установяване самоличността на лице, за което има данни, че е извършило престъпление и да извърши проверка на превозно средство и на вещите в него – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 22 юни 2020 г., в гр. Кърджали, обвиняемият М.М. управлявал лек автомобил, марка БМВ, и на една от улиците в града спрял. Той бил в автомобила си, когато към него се приближили двама полицейски служители. Те му разпоредели да изключи двигателя и да излезе за проверка. Вместо да изпълни нареждането на служителите на МВР, обвиняемият рязко потеглил, при което ударил в дясната ръка единия от полицаите.  Малко след това е бил спрян от втори  полицейски патрул, като при извършен тест с техническо средство е установено, че М.М.  е шофирал след употреба на наркотични вещества – кокаин, за което е образувано друго досъдебното производство и по него е назначена химическа експертиза. Срокът за приключване на разследването по делото е двумесечен.  

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини