От х:

Днес в x:

Делян Добрев от Хасково бие председателя на ГЕРБ

Мажоритарният кандидат на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев бие по резултати председателя на партията Цветан Цветанов, показват окончателните резултати от парламентарните избори в неделя. За Добрев са дали вота си 47.2% от гласоподавателите, а за мажоритарната кандидатура на Цветанов – 46.8%. Най-висок личен резултат е постигнал мажоритарният кандидат на ГЕРБ в София Красимир Велчев, събрал 51.1% от гласовете.

При гласуването за лидера на партията са били съсредоточени много съображения, направи опит да обясни конфузната ситуация шефът на ГЕРБ в региона Иван Петров. Той отчете днес на брифинг резулатите от изборите.

Не очаквахме чак такава категорична победа, призна той. Нашата предизборна кампания бе по-скоро самодейна. В сравнение с евровота гласовете за ГЕРБ са се увеличили с 254.35%, т.е. Повече от два пъти и половина.

Бихме във всички общини на областта, с изключение на Минерални бани, Сатмболово и Маджарово, рапортува Петров. Детронирахме БСП в традиционно червени общини като Харманли, Любимец, Тополовград. Близо 30 процентна разлика има между гласовете за ГЕРБ и за Коалиция за България в смятания за бастион на червените Димитровград, допълни избраният за депутат Иво Димов. Гласовете са 14 985 за ГЕРБ и 5943 за КБ, уточни той.

В Хасково разликата е още по-драстична. Подадените гласове за партията на Бойко Борисов са 46 068, докато за Коалиция за България – едва 5964. Дори ДПС бие червените в общината с 8 616 гласа.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини