От х:

Днес в x:

Японци създадоха смарт маска срещу Covid-19, която превежда на 8 езика

Японска технологична компания разработи нова блутут смарт маска с високоговорител, усилващ гласа.

Устройството, наречено c-mask може да превръща човешката реч в текст, а след това да го преведе на 8 други езика чрез приложение.

Маската е разработена от Donut Robotics, които събрали 7 милиона йени или около 260 000 долра, за да финансират развитието и, чрез японския сайт за набиране на средства Fundinno.

Според Donut, в момента е планирано производството на 5 000 маски, които ще бъдат пуснати на пазара в Япония през септември, на цена окоро 37 долара.

Компанията ще прибира допълнителни месечни абонаментни такси за достъп до преводаческите услуги, но размера им все още не е оповестен.

Поддържаните езици включват английски, китайски, испански, френски, корейски, тайландски, виетнамски и индонезийски.

Потребителите могат да се възползват от вградения микрофон в маската, за създаване на записи на бизнес срещи, които ще се съхраняват в свързан с маската смартфон.

Дизайнът на c-mask наподобява този на останалите предпазни средства срещу Ковид-19, с две въжета, които се окачват на ушите.

Маската е базирана отчасти на по-ранни проекти на компанията, включително помощния робот 'Cinnamon', който се използва на рецепции и информационни гишета и може да отговаря да основни въпроси.

В крайна сметка Donut се надяват маската да започне да се предлага и извън Япония, като засега купувачи от САЩ, Европа и Китай проявяват засилен интерес.

В бъдеще c-mask може да поддържа и други функции, включително характеристики за обогатена реалност, благодарение на вграден Wifi приемник.

Източник: dailymail.co.uk

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини