От х:

Днес в x:

Започва подготовката за Преброяване'21

Община Първомай започна подготовка за преброяване на населението, което ще се проведе през 2021 година във всички държави членки на Европейския съюз. Служители-регистратори ще извършат предварителен обход на всички сгради в общината в периода 10 юли- 15 септември тази година. Тяхната задача е да установят географските координати на имотите в града и селата на общината. Те няма да посещават домовете и няма да влизат в дворовете, но ще трябва да се позиционират пред всеки имот и с помощта на таблет и с помощта на сателит да снемат неговите координати.

За същинското преброяване, което ще започне от 21 януари ще бъдат набирани и регистратори. Гражданите, които желаят могат да бъдат преброени електронно, чрез интернет платформа.

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване и един от основните източници за събиране на данни за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд в страната.

Целта на преброяването е да осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана по административно-териториални и териториални единици информация за населението и жилищния фонд в страната. Преброяването ще предостави данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Преброяването ще осигури и информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението. Чрез преброяванията се осигуряват информационно потребностите на широк кръг от специалисти във и извън управлението, които в своята дейност се нуждаят от точна, изчерпателна и актуална демографска и социална информация за вземане на управленски решения и разработване на стратегии и конкретни национални и регионални икономически и социални политики и политики по опазване на околната среда.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини