От х:

Днес в x:

Невръчени наказателни постановления и електронни фишове вече се проверяват и през интернет

От днес шофьорите ще могат да правят справка за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове и чрез Портала за административни услуги на МВР. Досега това беше възможно само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП, уточняват от МВР.

От 24 юни при наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това.

Чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане", при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, гражданите ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са: чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата, наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. От МВР уточняват, че стъпките тук са две.

  • Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал.
  • За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини