От х:

Днес в x:

Еньовденски венец за здраве в центъра на Хасково и ръкоделия родно производство в "Българско е!"

    Еньовден е днес, един от най-магичните дни в годината. За здраве и дълголетие хасковлии минават под арката от цветя и билки, която по традиция и тази година е площада пред сградата на Общинска администрация. Малки е големи се промушват през нея и си пожелават слънчеви дни.

    А по алеята към централния площад „Свобода“ родни производители и майстори подредиха вече стоките си в базара „Българско е!“- „Празник на билките и водата“.

    Близо 30 шатри са разположени на пешеходната зона. А в тях са изложени дървени дъски, плата за мезета, сувенири ръчна изработка. Сред най-атрактивните шатри е ножарската от Казанлък. На нея освен ножове и ками с дървени дръжки и естествена кожа, са изложени и кози рогове, ръчно подострени и дооформени с естествени материали.

    На изложението се предлага и малиново вино, а в една от шатрите има и билки-лавандула, бял равнец, но и козметика, приготвена от даровете на природата.

    Изложението гостува в Хасково до 27 юни.

    Днес от 15 в двора на Регионален исторически музей традициите, свързани с днешния празник ще представят етнографите от РИМ в „Магията на Еньовден“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Jh
      JHB
      9 -12
      14:27, 24 юни 2020
      Пъстри снимки от Европейска България. Нишо общо със сивия тошовско-московски социалистически затвор.
    • 2
      Ку
      Кура Лупа от ГРОБ/ДПС
      1 -1
      08:32, 25 юни 2020
      Да сте живи и здрави
      за да оже дълги години
      да пълните нощните шкафчета на Боци Тупупа и Брат му Египтянина Джолан
    Последни новини