От х:

Днес в x:

Вучич ще се срещне с Тръмп в събота

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне в събота с американския президент Доналд Тръмп, пише "Ню Йорк таймс", цитиран от Танюг.

Вучич ще се срещне с Тръмп в рамките на посещението си в Белия дом, организирано от специалния пратеник на американския президент за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел.

По-рано Вучич каза, че високо цени усилията на Гренел и на американската администрация за развитие на икономическото сътрудничество между Белград и Прищина, изтъквайки, че е напълно посветен на политическия диалог "под егидата на ЕС".

Вестникът прави оценката, че постигнатата от неговата партия победа на общите избори в Сърбия в неделя дава на сръбския президент по-голямо пространство за маневриране и свобода за преговори в диалога с Прищина под егидата на ЕС и САЩ.

Всекидневникът посочва и че Вучич обяви, че не възнамерява да избира между световните сили, а продължава да води политика в интерес на Сърбия, без да се меси в интересите на най-големите световни политически играчи.

Изборите отминаха, а Вучич веднага се оказа под натиска на международната общност да се постигне значителен напредък в разговора с властите в Прищина, посочва "Ню Йорк таймс" като допълва, че в понеделник Вучич се е срещнал с европейския пратеник Мирослав Лайчак и днес ще се срещне с руския президент Владимир Путин.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини