От х:

Днес в x:

Министър Сачева: Опозиция на правителството е мафията

Това, което се случва през последните седмици, много ясно показва, че опозиция на правителството е мафията", каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, помолена за коментар на брифинг в парламента. По думите й, методите, с които се прави опит да се води "политически дебат", не са присъщи за нормални демократични партии.

Има политическо безсилие и няма политически аргументи, с които да се водят сериозни битки. Напротив, точно обратното - има стремеж към дестабилизация и към това хората да се страхуват, че нито един не е защитен, каза Деница Сачева. По думите й, има желание да се създава страх и напрежение, че всеки един може да бъде записван, подслушван, обект на монтаж, на звукозапис. Този натиск в момента не е само към премиера, очевидно, че това са знаци, които се очаква да бъдат разчитани от цялото правителство, коментира социалният министър. Според нея това, което се случва е недопустимо, и трябва службите да реагират и да направят необходимите разследвания.

Повод за брифинга на министър Сачева бяха предложените днес за обществено обсъждане промени в Кодекса на труда. При постигане на консенсус в Националния съвет за тристранно сътрудничество би могъл да влезе в пленарна зала до края на юли, коментира социалният министър.

Деница Сачева съобщи, че до момента изплатените средства по мярката "60 на 40" са 90 млн. лева за почти 200 хиляди души. За последния работен ден са постъпили общо 16 194 за компенсации за общо 280 692 работници и служители. Данните към 18 юни показват още, че регистрираните в страната безработни са 282 807, а постъпилите на работа от началото на извънредното положение досега са 71 266, посочи социалният министър.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    19
    1944
    2 0
    17:15, 19 юни 2020
    Какво трябва още да се случи,за да подаде оставка правителството?
  • 2
    Та
    тази
    3 0
    19:16, 19 юни 2020
    Тази измислена министерка не знае какво говори. Мафията са те.
Последни новини