От х:

Днес в x:

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена собственичка на куче, нахапало 3-годишно дете

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъдена Н.М., на 40 г., за това, че на 19.04.2019 г., не е положила достатъчно грижи за гръбначно животно - куче, което се намирало под неин надзор, в резултат на което то е причинило средна телесна повреда на 3-годишно дете – момче, изразяваща се в разкъсно-контузни рани по лицето  - престъпление по чл. 325в, ал. 1 Наказателния кодекс.

По този текст от Наказателния кодекс  се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до три години и по случая са налице основанията на чл. 78а от НК, а именно – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание - глоба, тъй като обвиняемата не е била осъждана до момента и е с добри характеристични данни. Поради тази причина Н.М. е освободена от наказателна отговорност и съдът й е наложил  административно наказание - „глоба“ в размер на 2 000 лева.

По делото е установено, че на 19 април 2019 г., в село Н., общ. Кърджали,  пострадалото момче играело на черен път, на около 50 м. от своята къща. То било само. През това време кучето на обвиняемата – неустановена порода, било вързано със синджир за дървен кол в двора на къщата й. То се раздразнило силно, успяло да скъса веригата, провряло се под телената ограда и нападнало детето. Обвиняемата чула писъците на детето, излязла от дома си и видяла кучето над момчето. При това незабавно отишла при животното, хванала го за ушите и успяла да го отскубне от детето. Бързата й намеса е спасило детето от по-тежки увреждания. Пострадалото момче незабавно е било транспортирано първо до болницата в гр. Кърджали, а след това до гр. Пловдив, където му била направена спешна операция.

Решението на Районен съд – Кърджали подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини