От х:

Днес в x:

ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово

С решение от 17.06.2020 Върховният административен съд отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за допускане на ветеринари във фермата на Ана Петрова, които да евтаназират животните й. Тя бе издадена на 10.10.2018 след констатиране от страна на властите на заразени с ЧДПЖ овце.

Сред мотивите на съда се казва: „В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта ЧДПЖ във времето в конкретния регион и степента на разпространение, както и за спазване на последователността на мерките за контрол на заболяването според практическото ръководство.”

Решението на ВАС завършва така: Анализът на доказателствата по делото през призмата на изложените от административния орган фактически основания за произнасянето на заповедта опровергава извода за създадена непосредствена опасност за здравето на хора и животни в процесния животновъден обект. По изложените по-горе съображения настоящият състав на ВАС, пето отделение намира, че фактическото основание за издаване на заповед № Я-3-702/10.10.2018г. на директора на ОДБХ-Ямбол не е било налице, и касационното оплакване в тази насока е основателно. Вижте реакцията на Ана Петрова:

Източник: radio999bg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитров
    3 0
    10:30, 19 юни 2020
    Една обикновена българка-Ана Петрова не се предаде,а защити правата си. Решението на съда е смазващо за хунтата. Минаха като башибозуци,мачкаха стопаните,клаха животни,съсипаха хората и разбира се спечелиха сума пари,защото внесоха месо от чужбина. И сега какво-пак мълчание от страна на виновните. Кой ще обезщети хората за тревогите, униженията и съсипването им ? А кой ще обезщети и нас-останалите,които също заплатихме в крайна сметка ? А за свинете ? Защо незабавно изчезна информацията,че ПРЕДИ да думнат тъпана за чумата и да унищожат десетки хиляди животни са сключили договори за внос на замразено свинско месо от други държави ? А там се спомена и именцето на зетчето на ББ. Радев да пусне дрона,че да погледнем и в неговите шкафчета.
Последни новини