От х:

Днес в x:

28 °C

Идва ли коронавируса в Кърджали с пристигането на изселниците?

Идва ли коронавируса в Кърджали с пристигането на изселниците . Този въпрос си задават мнозина, след като само за ден в областта дойдоха над 700 нашенци с двойно гражданство. От 600 души,поставени под задължителна карантина,броят на хората под наблюдение за едно денонощие се увеличи на 1400. За периода  01.-04.06.2020 г. здравните власти в Кърджали са регистрирали под карантина 784 български граждани ,дошли от Р Турция.Само 43 са тези,пристигнали от Западна Европа ,през летище София.Както Кърджали бг вести писа, това стана след като турските власти отмениха рестриктивните мерки за пътувания по Рамазан Байрама.
Нашенци се струпаха пред автогарите в Истанбул, Бурса, Измир за де върнат по родните места. Една от целите им е да подновят документите си за самоличност. Не ги спряха предупрежденията за четиринадесетдневна карантина, която трябва да изтърпят в нашата страна. Карантина са принудени да спазват и шофьорите на автобуси, които ги превозват.

  Проблемът обаче, е че не всички спазват задължителната домашна карантина. Многобройни хитреци веднага след пристигането си отиват пред гишетата на Паспортна служба за да подадат документи за смяна на паспорти и лични данни, като си правят сметка, докато са в карантина те да станат готови. Затова и най-много нарушители на карантината са установени за вчерашния ден пред Паспортна служба в Кърджали.

  За сега е най голям интересът за пътуване от Турция към Кърджали и Разград. Работят всички по-големи турски транспортни фирми. В обратна посока почти няма пътникопоток. Вчера сутринта за Истанбул и Бурса автобусите са заминали почти празни. Имало е едва по дузина пътници, научи Кърджали бг вести.

 Ако потокът от нашенци с двойно гражданство към Кърджалийско се запази с този интензитет това ще постави пред невъзможност здравните власти и полицейските органи да следят спазва ли се задължителната домашна карантина от всички. С това нараства и риска от внасяне на зараза от югоизточната ни съседка.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини