От х:

Днес в x:

Община Асеновград и ЦРДР подпомогнаха близо 70 деца до 7 г.

Община Асеновград и Центъра за ранно детско развитие ( ЦРДР ) организираха инициатива, с която подкрепиха децата и родителите, ползващи социалните услуги на заведението. Общинската администрация и екипът на институцията поздравиха децата по повод 1 юни - Международния ден на детето. 

Инициативата предостави на над 60 малчугани материали, съобразени според възрастта им. По този начин се цели да се подкрепи образователното, емоционалното и физическото развитие на подрастващите.

За 27 деца на възраст от 0 г. до 3 г. бяха предоставени консумативи от първа необходимост - памперси, адаптирано мляко, детска каша и хигиенни кърпички. За 40 малчугани на възраст от 3 г. до 7 г. бяха осигурени образователни материали и книги. Предоставени бяха и консумативи за рисуване и развитие на творчеството у подрастващите - флумастери, моливи, гланцови блокчета, папки, моливници, химикали и пластелин. Всеки комплект е индивидуален, съобразен с интересите на детето.

Социалната услуга се реализира от общината по проект "Център за ранно детско развитие - Асеновград". Специализиран екип, състоящ се от педиатър, психолози, рехабилитатор, специален педагог, логопед, социални работници, медицински сестри, акушерка и медиатор, предоставя безплатни консултации за деца на възраст от 0 г. до 7 г. Консултирането на подрастващите има здравен, социален, образователен и психологически характер.

В условията на криза за екипа на центъра е важно да продължава да подпомага социалното израстване на децата от община Асеновград, както и на семействата от уязвими групи, живеещи в затруднение, на самотни родители, на безработни или деца със специални нужди и увреждания, но и на всички родители, които желаят да се информират и развият позитивни умения за родителстване.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини