От х:

Днес в x:

33 °C

Лазерно създадени фантомни изображения са възможно обяснение за НЛО (видео)

Разработена от военните лазерна технология, която може да създава както 2D, така и 3D изображения в небето, може да е потенциално обяснение за някои неидентифицирани въздушни явления.

Американските военноморски сили са патентовали през 2018 г. лазерна плазмена технология, съобщава американският журналист Дейвид Хамблинг (David Hambling) в Forbes. Авторът предполага, че тази технология може да обясни докладите за НЛО, състоящи се от свидетелства на очевидци и визуални материали за които се съобщава през последните години от пилоти на изтребители и наземния персонал на ВМС на САЩ. Пентагона наскоро потвърди автентичността на кадрите.

Това се основава на многогодишни лазерни плазмени изследвания и предлага метод за промяна на играта за защита на самолета от ракети, търсещи топлина. Той може също да даде представа за източника на някои скорошни наблюдения на НЛО от военни самолети.

Хамблинг предполага, че технологията, която може да е в основата на това лазерно плазмено изследване, се фокусира върху индуцираните с лазер плазмени нишки (LIPF - laser-induced plasma filaments). Тези LIPF могат да бъдат създадени от лазера, инсталиран на известно разстояние - от десет до стотици метра. LIPF могат да излъчват светлина с всякаква дължина на вълната - видима, инфрачервена, UV и терагерцова. Тези „фантомни изображения“ или „плазмени НЛО“ са предназначени да заблудят инфрачервените и други сензори на търсещи ракетни системи, за да се осигури оптимална защита на военните самолети и хеликоптери.

Forbes поиска, но не получи коментар от Военноморските сили относно патента. Този патент описва как лазерният източник е инсталиран на гърба на въздухоплавателното средство. "Лазерният източник е конфигуриран да създава лазерно индуцирана плазма като лазерно-индуцираната плазма действа като примамка за евентуална заплаха за самолета". Единично 2D или 3D изображение, което се появява в сканиращото устройство, намалява наполовина шансовете на ракетата да постигне целта си.

Новината излезе доста бързо, след като Пентагонът потвърди миналия април автентичността на видеоклиповете с НЛО на военноморския персонал. Обектите във видеоклиповете изглежда правят резки движения, които се считат за много малко вероятни за реални самолети, например въртене във въздуха и придвижване с безпрецедентна скорост.

Ракетите с топлинно насочване се фокусират върху инфрачервените емисии на изгорелите газове на реактивни двигатели. Изпуснатите горещи газове от реактивния двигател буквално блестят като маяк в инфрачервената област, което ги прави лесни мишени. По време на атака пилотите могат да отвлекат вниманието на ракетата с "примамка", но това е само за няколко секунди. Лазерните плазмени разработки предлагат по-добри възможности за отклоняване на ракетите. Интензивният лазерен импулс може да йонизира и да произведе изблик на светеща плазма.

През 2015 г. японската компания Burton Inc. демонстрира лазерна система, която създава движещи се 3D изображения във въздуха със серия от бързо генерирани плазмени изблици. Те дори могат да се докоснат.

Източник: nauka.offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Приятни ще са моментите ви с любимите хора, а и близките ви ще са толерантни към вас. В добро настроение сте и всичко, с което се захванете ще ви спори и ще оставате доволни от себе си. Не допускайте човек от миналото ви да повлияе на бъдещите ви планове. За предпочитане е да не пътувате.
05 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
И да имате своите основания не избързвайте и не пристъпвайте към вземане на крайни решения. Анализирайте по-задълбочено информацията, която получавате. Възможни са здравословни проблеми, но можете да ги избегнете, ако навреме вземете мерки. Направете нещо повече за себе си.
05 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дилемите пред вас са не една и две, но изискват да съберете мислите си и да вземете най-доброто решение за себе си. Други ще ги занимават неотложни промени, оставайки на втори план личните си такива. Въпреки това се отнесете с повече внимание към здравословните си неразположения.
05 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Все по-често мислите за промяна в живота си и това ви подтиква да търсите нови възможности. Споделете за тях с близките си и не се затваряйте в себе си. Чувството ви за свобода ще бъде изострено и е възможно да реагирате необичайно на някои прояви на околните. Погрижете се за почивката си, нуждаете се от нея.
05 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Опитайте се днес да не поемате излишни ангажименти, дори към близки приятели. Най-добре ще е ако си останете у дома и се опитате да се разтоварите сред спокойна обстановка. Заемете се с нещо полезно и приятно едновременно. Изкушавате се от предложението на свой близък, което ще ви зарадва към края на деня. Добре ще да помислите за физическата си форма.
05 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Може би е добре днес да отделите повече време на семейството си и личните дела. Приемете съветите на близък човек и си починете добре. Не се заемайте с прекалено много дейности наведнъж, въпреки че дори и да го сторите най-вероятно ще се справите. Ще получите интересно предложение в професионален план.
05 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се.
05 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е много от вас днес да преосмислят досегашната си работа и да предприемат сериозни стъпки към промяна. Осъзнавате начините, по които бихте могли да промените онези неща от ежедневието си, които са ви в тежест. Близките ви ще приемат с охота идеите ви, но ще са ви необходими доста усилия. Започнете постепенно и се радвайте на всеки малък успех.
05 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятна изненада ще ви направи активни в посока на личните ви предпочитания. Довежданата до вас промяна ще ускори започнати вече процеси и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да изложи тезата си.
05 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на дома и семейството. Отдайте им се и ще останат доволни всички. Отпадат колебанията ви по въпрос, който отдавна ви занимава. Желанията си ще видите осъществими и ще положите усилия да ускорите момента.
05 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
05 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
05 юли 2020
Последни новини