От х:

Днес в x:

12 °C

Лазерно създадени фантомни изображения са възможно обяснение за НЛО (видео)

Разработена от военните лазерна технология, която може да създава както 2D, така и 3D изображения в небето, може да е потенциално обяснение за някои неидентифицирани въздушни явления.

Американските военноморски сили са патентовали през 2018 г. лазерна плазмена технология, съобщава американският журналист Дейвид Хамблинг (David Hambling) в Forbes. Авторът предполага, че тази технология може да обясни докладите за НЛО, състоящи се от свидетелства на очевидци и визуални материали за които се съобщава през последните години от пилоти на изтребители и наземния персонал на ВМС на САЩ. Пентагона наскоро потвърди автентичността на кадрите.

Това се основава на многогодишни лазерни плазмени изследвания и предлага метод за промяна на играта за защита на самолета от ракети, търсещи топлина. Той може също да даде представа за източника на някои скорошни наблюдения на НЛО от военни самолети.

Хамблинг предполага, че технологията, която може да е в основата на това лазерно плазмено изследване, се фокусира върху индуцираните с лазер плазмени нишки (LIPF - laser-induced plasma filaments). Тези LIPF могат да бъдат създадени от лазера, инсталиран на известно разстояние - от десет до стотици метра. LIPF могат да излъчват светлина с всякаква дължина на вълната - видима, инфрачервена, UV и терагерцова. Тези „фантомни изображения“ или „плазмени НЛО“ са предназначени да заблудят инфрачервените и други сензори на търсещи ракетни системи, за да се осигури оптимална защита на военните самолети и хеликоптери.

Forbes поиска, но не получи коментар от Военноморските сили относно патента. Този патент описва как лазерният източник е инсталиран на гърба на въздухоплавателното средство. "Лазерният източник е конфигуриран да създава лазерно индуцирана плазма като лазерно-индуцираната плазма действа като примамка за евентуална заплаха за самолета". Единично 2D или 3D изображение, което се появява в сканиращото устройство, намалява наполовина шансовете на ракетата да постигне целта си.

Новината излезе доста бързо, след като Пентагонът потвърди миналия април автентичността на видеоклиповете с НЛО на военноморския персонал. Обектите във видеоклиповете изглежда правят резки движения, които се считат за много малко вероятни за реални самолети, например въртене във въздуха и придвижване с безпрецедентна скорост.

Ракетите с топлинно насочване се фокусират върху инфрачервените емисии на изгорелите газове на реактивни двигатели. Изпуснатите горещи газове от реактивния двигател буквално блестят като маяк в инфрачервената област, което ги прави лесни мишени. По време на атака пилотите могат да отвлекат вниманието на ракетата с "примамка", но това е само за няколко секунди. Лазерните плазмени разработки предлагат по-добри възможности за отклоняване на ракетите. Интензивният лазерен импулс може да йонизира и да произведе изблик на светеща плазма.

През 2015 г. японската компания Burton Inc. демонстрира лазерна система, която създава движещи се 3D изображения във въздуха със серия от бързо генерирани плазмени изблици. Те дори могат да се докоснат.

Източник: nauka.offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021

Случаен виц

Последни новини