От х:

Днес в x:

Двама пияни зад волана, разследват ги

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали. Около 19 часа снощи по пътя за село Еровете бил спрян лек автомобил „Опел“ с 61-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,44 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. В полунощ на 12 май на бул.“Христо Ботев“  в Кърджали полицейски служители проверили 31-годишен водач на „БМВ“. Алкохолната проба на шофьора с техническо средство отчела 1,36 промила. Отказана е кръвна проба. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Разследванията са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. 

Водач без свидетелство за правоуправление е бил установен да се придвижва с автомобил в Кърджали. „Мерцедес“ бил спрян на бул.“Христо Ботев“ в областния център в хода на специализирана операция. При проверката на 26-годишния водач се оказало, че той е с временно отнето свидетелство за правоуправление. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали с оглед на чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

Нерегистриран мотопед бил засечен на територията на РУ-Кирково. 31-годишен се придвижвал с него в село Бенковски и при проверка полицейски служители установили, че липсва регистрационна табела. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини