От х:

Днес в x:

Кристофър Нолън НЯМА да отложи премиерата на „Tenet“! И е прав

Изображение 1 от 3

    Кристофър Нолън ще е подготвил „Tenet“ за дебют на 17.07.2020г. Освен ако кината не са затворени. Warners Bros. също са готови да излъчат филма в кината по целия свят дори, ако те са наполовина празни. Студиото е наясно с високите приходи от премиера за „наемане от вкъщи“, в този период и я е отхвърлило.

    За разлика от „In The Heights“  и „Круиз в Джунглата“, Кристофър Нолън се държи здраво за своята дата 17.07.2020г. Единствено затворените кина биха променили това.

    Нолан е признат за страстта си към кино преживяването и неговия символизъм. Неговия филм е последния блокбастър, който кината ще имат при своето повторно отваряне. Заглавието е с бюджет над $200  млн. и ще има нужда от подкрепата на целия свят въпреки изключителния зрителски интерес към себе си. Особено в периода на социално дистанциране, което ще намали приходите от всеки екран.

    Нолън пришпори монтажа на филма, и изпрати монтажистите си вкъщи на 20.03 само за да довършат финалните щрихи.

    Това ще бъде събитието на лятото - особено на това лято.

    Филмите на Нолън са изключително добре приемани от по-зрялата публика.“ Дюнкерк от 2017г. например имаше най-високия Metacritic резултат за годината. Какъв по-добър начин от кината да кажат : „Ние сме тук и ето какво излъчваме! “

    Няма режисьор, който да подкрепя кината повече.

    Много кинаджии биха искали друг филм, като първия голям след пандемията. Но Нолън е приел тази задача. Това ще го въздигне до лице на професията и истинска сила в Холивуд, каквото бе Спилбърг десетилетия наред.

    Warner Bros. го подкрепят, категорично.

    Това е деветия им филм с него. („Интерстелър“ бе на Paramount). В този променящ се свят студиото продължава да цени най-креативните сред кино творците. Няма по-важен за тях от Нолън.

    „Tenet“ e огромен

    Той ще излезе във формат 70 мм, 35 мм и IMAX, както и в стандартна, дигитална прожекция. Той е екшън-трилър, чиито сценарий е неизвестен. Знаем, че се върти около пътуване във времето, има шпионски елемент, военен елемент. Сниман е по целия свят. Това предполага, че показването му в кината ще увеличи мащаба на заснетото. Всичко това ще бъде подплатено с типичната ЕПИЧНА история на Нолан. Така отмятаме всички УАУ кутийки и гарантирано ще напълним кината след повторното отваряне!

    Предимството на първия нов филм

    Когато и да отворят кината (май-юни), много зрители НЯМА да отидат, ако няма нов филм. Премиерата на „Tenet“ в такъв период ще му даде възможност да се излъчва буквално на всеки екран в САЩ и по света. Той няма да има конкуренция. Ще бъде първия.

    Това може да означава и Оскар

    Нолан е смятан за фактор отдавна. Неговите филми имат добри ревюта и стабилен боксофис успех. Но този път, ако спаси индустрията? Сценария някак се пише сам….

    Warner Bros. вече направиха много промени.

    Новия Батман е с отложена премиерна дата. „Скуби-ду“ замина директно за наемане от вкъщи. Случиха се и много други. Джеймс Бонд бе отложен за Ноември, „Бързи и ярости 9“ за 2021г. Warner Bros. останаха непоклатими зад Нолан. Това не им гарантира премиерата, но гарантира, че ще направят всичко възможно за да може тя да се случи.

    Източник: cineboom

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини